Massage praktijk de bron
Image default
Dienstverlening

Bedradingsproblemen en het gevaar dat ze met zich meebrengen

Heeft u een elektronisch probleem dat opgelost moet worden? Het landelijke elektriciteitssysteem is niet het enige dat verouderd is. De bedrading van veel huizen is namelijk ook verouderd, waardoor het moeilijk is om onze steeds groter wordende verzameling elektriciteit verslindende apparaten, verlichting en apparaten van stroom te voorzien. Spanning kan zichtbaar zijn, zoals een wirwar van verlengsnoeren en stekkerdozen die uit een enkel stopcontact komen, of het kan verborgen zijn achter muren, plafonds en afdekplaten. Een meterkast is tegenwoordig minder populair dan stroomonderbreker panelen, maar ze werken nog steeds geweldig – tenzij iemand zekeringen plaatst met een hogere stroomsterkte dan de kabels veilig kunnen dragen. Dit kan ertoe leiden dat de draden oververhit raken, waardoor hun beschermende isolatie wordt beschadigd en mogelijk het brandgevaar toeneemt. Het gevaar blijft bestaan nadat de isolatie is vernietigd; daarom moet het oude circuit opnieuw worden bedraadt om het probleem aan te pakken.

Bedradingsproblemen

Sommige bedradingsproblemen zijn kleine ergernissen. Anderen daarentegen kunnen grote brand- en elektrische problemen veroorzaken. Als u een huis koopt, met name een huis dat meer dan 50 jaar oud is, of als uw bedrading nog nooit is beoordeeld, is het een goed idee om een professionele elektricien in te huren om het grondig te inspecteren. Maakt u zich geen zorgen als de inspectie inbreuken op de code aan het licht brengt. Elke keer dat de elektrische code wordt gewijzigd, is oude bedrading vrijgesteld, ervan uitgaande dat deze op de juiste manier is geplaatst. Upgrade alleen de bedrading in kamers die volgens de code worden gerenoveerd. Maar zolang het in uitstekende staat is en niet is veranderd op een manier die in strijd is met de code, werkt vintage koperen bedrading in veel oudere huizen net zo goed als moderne draad. In oudere huizen zul je de volgende bedradingsschema’s ontdekken.

Wattage Limiet

Als uw elektricien zegt dat er een probleem met overbelichting is, betekent dit dat een armatuur een lamp heeft met een hoger wattage dan waarvoor de armatuur is ontworpen. De intense hitte van de lamp kan de fitting en de isolatie op de draden van de armatuur verschroeien of smelten, waardoor het risico op vonken groter wordt. Woont u in Den Bosch, dan kunt u bij een elektricien Den Bosch terecht voor het oplossen van uw over belichtingsproblemen. Om dit te voorkomen, moet u onder de wattage limiet blijven die is gespecificeerd op alle verlichtingsarmaturen die na 1985 zijn vervaardigd. Gebruik alleen lampen van 60 watt of kleiner in oudere, niet-gelabelde armaturen. Als er niet-afgedekte aansluitdozen zijn, komt dat omdat een aansluitdoos de verbindingen bevat waar draden met elkaar zijn verbonden, en een persoon kan per ongeluk de draden beschadigen of een schok krijgen. Om dit op te lossen, besteedt u een paar centen aan een nieuwe hoes en bevestigt u deze met de meegeleverde schroeven.