Massage praktijk de bron
Image default
Dienstverlening

De voordelen van massagetherapie

Massagetherapie is een genezende techniek die al eeuwenlang wordt gebruikt om de algemene gezondheid te verbeteren, stress en spanning te verminderen en pijn te verlichten. Massagetherapie is nuttig voor mensen van alle leeftijden, omdat het kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals nek- en rugpijn, hoofdpijn, ischias en carpaal tunnel syndroom. Het kan ook worden gebruikt om de flexibiliteit en het bewegingsbereik te vergroten en spierpijn te verlichten. Bovendien kan massagetherapie de bloedsomloop verbeteren, ontspanning bevorderen, stress verminderen en het energieniveau verhogen. 

Verlichting van pijn

Een van de belangrijkste voordelen van massagetherapie is dat het helpt bij het verlichten van fysiek ongemak in verband met diverse blessures of medische aandoeningen. Door gebruik te maken van verschillende technieken, zoals het kneden of strelen van spieren in bepaalde richtingen met specifieke hoeveelheden druk, zijn massagetherapeuten in staat strakke spieren los te maken, waardoor pijn kan worden voorkomen. Massagetherapie bevordert ook de doorbloeding en circulatie in het hele lichaam, waardoor het herstel na een blessure of operatie sneller verloopt. Bovendien kan massagetherapie helpen het bewegingsbereik te verbeteren door spanning rond gewrichten los te laten die gewoonlijk vast komt te zitten door een slechte houding of herhaalde bewegingen. Wil je graag een massage Rotterdam boeken? Ga dan naar Yules Masseert.

Geestelijke gezondheid

Massagetherapie heeft ook positieve effecten op de geestelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat regelmatige massagesessies de niveaus van cortisol (het stresshormoon) aanzienlijk kunnen verlagen en de productie van serotonine (het gelukshormoon) kunnen verhogen. Dit helpt zowel emotionele als fysieke stress te verminderen, wat leidt tot een beter algemeen welzijn. Massagetherapie is ook een uitstekende manier om ontspanning te bevorderen, omdat het uw lichaam en geest de tijd geeft om uit te rusten en tegelijkertijd uw angst vermindert. Bovendien vermindert het ongemak veroorzaakt door depressie, omdat de aanraking bij massage endorfine vrijmaakt, neurotransmitters die ervoor zorgen dat wij ons op natuurlijke wijze gelukkig en ontspannen voelen.

Door ontspanning te bevorderen en spanning in spieren rond gewrichten in het hele lichaam los te laten, kan massagetherapie ook de kwaliteit van de slaap aanzienlijk verbeteren. Dit is belangrijk omdat voldoende slaap elke nacht essentieel is voor een optimale lichamelijke gezondheid en voor het behoud van emotionele stabiliteit in tijden van stress of moeilijkheden in het leven.