Massage praktijk de bron
Image default
Dienstverlening

Het belang van het gebruik van de juiste massageolie

Massagetherapie is een belangrijk onderdeel van het handhaven van een gezonde levensstijl. Het is aangetoond dat massages stressniveaus verminderen, mentale helderheid verhogen en het immuunsysteem stimuleren. Het soort massageolie dat je gebruikt kan ook een grote invloed hebben op je ervaring. In deze blogpost zullen we het hebben over de verschillende soorten oliën en waarom het uitmaakt welke je kiest voor je massage!

Verschillende soorten massageolie

Het soort massageolie dat je kiest voor je massage kan een grote impact hebben op je ervaring. Het is belangrijk om de verschillende soorten oliën die beschikbaar zijn kennen, zodat je weet welke het beste zal zijn voor jou. Verschillende oliën zijn geschikt voor verschillende delen van je lichaam, dus het is belangrijk om de juiste olie te kiezen voor het deel van je lichaam dat gemasseerd gaat worden

Oliën met geurstoffen worden niet aanbevolen voor massages, omdat geurstoffen de gevoelige huid kunnen irriteren en mogelijk niet de ideale geur hebben. De geuren kunnen ook leiden tot een overmatig gehydrateerde huid nadat de massage voorbij is.

Olie die gemaakt is van een plant, zoals kokosolie of amandelolie

Oliën met munt erin zijn geweldig voor massages omdat ze een verkoelend effect hebben. Ze kunnen ook worden gebruikt bij rek- en strekoefeningen en spierpijn zonder een negatieve invloed op de spieren te hebben! Oliën met gember blijven niet altijd koud genoeg, omdat gember zijn temperatuur niet zo goed vasthoudt. Als je oliën gebruikt tijdens warm weer, is dit misschien niet de beste keuze van massageolie. Dit type massage creëert wel een ervaring die vergelijkbaar is met ijskoud water na het verlaten van een sauna.

Olie die gemaakt is van zaden, zoals tamanu-olie of hennepzaadolie

Oliën met lavendel zijn perfect voor massages omdat ze een kalmerend effect hebben. Ze helpen de bloeddoorstroming te bevorderen en kunnen ook worden gebruikt om pijn in verband met pijnlijke spieren te behandelen. Oliën met citroengras kunnen de circulatie verbeteren door de hoeveelheid zuurstof in je lichaam te verhogen! Deze oliën geven geen vettig gevoel na de massage omdat ze snel in de huid worden opgenomen. Olie met zoete sinaasappelextract kan stemmingen stimuleren en tegelijkertijd stressniveaus verlagen! Dit type olie helpt negatieve gedachten op te ruimen die kunnen leiden tot meer angst of depressie.

Voor elk type massage is er wel een juiste massageolie! Wat jij fijn vindt moet je zelf gaan ondervinden. Maar vaak weet de masseur hierin al de juiste keuze te maken.