Activiteiten op school 

De mogelijkheden voor leuke activiteiten op een basisschool zijn ontzettend breed. Een basisschool kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een dag te besteden aan een bepaalde discipline zoals theater, muziek of sport. Daarnaast kan een basisschool altijd leuke activiteiten tussen de lessen door organiseren. Brightmakers is een organisatie die dit soort activiteiten organiseert. 

Activiteiten basisschool

 

Zoals eerder beschreven zijn de mogelijkheden voor leuke activiteiten op een basisschool ontzettend breed. Afhankelijk van de wens van de basisschool wordt de activiteit op maat gemaakt, zo kan de duratie, grootte en het thema verschillen per basisschool. Sommige scholen willen graag meer de nadruk leggen op theater, op dat moment kijkt Brightmakers naar de mogelijkheden voor verschillende workshops. De workshops worden altijd gegeven door professionele workshopdocenten, Brightmakers heeft een bestand met meer dan 200 professionele workshopdocenten. Scholen kunnen er ook voor kiezen om een breder pakket af te nemen bij Brightmakers, bijvoorbeeld een volledige cultuurdag. Wanneer een school een cultuurdag afneemt wordt de volledige school voor 1 of 2 dagen omgetoverd tot een activiteitenpaleis. Afhankelijk van de gekozen workshops en het thema wordt de planning en de organisatie volledig door Brightmakers uitgevoerd. 

Welke activiteiten zijn er? 

Om iets specifieker in te gaan op welke activiteiten voor school er precies zijn moeten eerst de disciplines worden uitgelegd. Brightmakers focust zich voornamelijk op het maakonderwijs, vandaar ook de naam Brightmakers. Met maakonderwijs wordt de focus gelegd op het leren door te maken. Dit kan aan de hand van verschillende technieken, soms gaat dit met wetenschap en dan weer met techniek. Een leuk voorbeeld van een maakonderwijs workshop is de workshop verf maken. Deze workshop kan al op jonge leeftijd gegeven worden. Bij deze workshop wordt er uitgelegd hoe verf gemaakt wordt, daarna worden de kinderen uitgedaagd om zelf met de verf aan de slag te gaan. Bij dit soort workshops wordt inzicht gecreëerd, iets wat kinderen de rest van hun leven nodig gaan hebben. 

https://brightmakers.nl