Massage praktijk de bron
Image default
Onderwijs

Werken in een commerciële functie

Wil je graag een baan hebben in de administratieve sector maar dan graag ook commercieel bezig zijn? Kies er dan voor te gaan werken als commercieel administratief medewerker. Een goede opleiding hiervoor volgen voordat je aan de slag gaat is zeker aan te raden.

Taken van een commercieel administratief medewerker

Als commercieel administratief medewerker heb je een zeer uiteenlopende functie. Je houdt bijvoorbeeld voorraadinformatie bij, maakt offertes, voert verkoopgesprekken maar hebt ook contact met klanten om ze informatie te verschaffen en klachten te behandelen. Op die manier is er geen een dag hetzelfde omdat er zoveel verschillende handelingen zijn binnen dit werk.

Inhoud van de opleiding commercieel administratief medewerker

Als je op de website van Fabius kijkt vind je daar een opleiding tot commercieel administratief medewerker. De opleiding bestaat uit twee delen waarbij je in het eerste deel dat 9 maanden duurt opgeleid wordt tot administratief medewerker. In het tweede deel dat 3 maanden duurt volg je de vervolgopleiding Commercieel Administratief Medewerker. Hierin specialiseer je je op dit gebied. Het tweede deel bestaat ook weer uit twee delen: Commerciële vaardigheden en Commerciële administratie. Wat deze precies inhouden kun je op de website lezen.

Kijk waar je de cursus kunt volgen

De cursus tot commercieel administratief medewerker is te volgen op meer dan 50 locaties in het land dus grote kans dat er een bij jou in de buurt gegeven wordt. Hiervoor en voor de tijden en kosten kijk je het beste even op de website. Als je een cursus volgt voor je werk betaalt de werkgever vaak ook mee maar in bepaalde gevallen kun je een (deel van) het lesgeld terugkrijgen van de belasting. Kijk daarom altijd van tevoren even goed wat er allemaal mogelijk is op dat gebied.