Massage praktijk de bron
Image default
Onderwijs

NASM personal trainer opleiding: alles wat je moet weten!

NASM is een gerenommeerde personal trainer opleiding, zowat de beste die er is. In Amerika werd ze zelfs geklasseerd als de beste opleiding tot personal trainer. Wanneer je deze opleiding voltooid hebt, zal je een NASM-getuigschrift ontvangen. Daarmee kan je je dan ook officieel laten registreren bij het “European Register of Exercise Professionals”, oftewel het ministerie voor professionele sportcursisten. Zo’n registratie brengt heel wat voordelen met zich mee en biedt veel nieuwe kansen! Hier zullen we jou er meer over vertellen…

Unieke eigenschappen van deze opleiding

Door de opleiding tot een goed eind te brengen, kan je een officiële titel van personal trainer verdienen. In zowel België als Nederland, is deze titel niet beschikbaar, gelukkig heeft de overkoepelende Europese commissie er wel een voorzien. Zo weten potentiële klanten meteen dat jij kwalitatieve trainingssessies aanbiedt. Daarnaast wordt deze registratie ook wettelijk erkend door de Europese organisatie voor sport en beweging. Uniek is dat deze opleiding individueel wordt uitgestippeld voor alle kandidaten. Uiteraard krijg je ook gemeenschappelijke lessen, maar de persoonlijke focus is in deze opleiding zeker ook van belang! Zoals jij met klanten één op één werkt, zo werken ze in deze opleiding ook op maat van het individu. In deze opleiding worden continu verbeteringen doorgevoerd om een zo volledig mogelijk lessenpakket aan te bieden. De nieuwste inzichten worden uitvoerig getest en vervolgens opgenomen in het opleidingspakket.

Het lessenpakket en de examenregeling

Zowel in de samenstelling van de lessen, als in de beoordeling tijdens het examen, wordt er op twee belangrijke pijlers gefocust. Aan de ene kant zal je theoretische les krijgen over heel diverse onderwerpen. Aangezien het de bedoeling is dat je in de praktijk met mensen aan de slag zal gaan, zal je aan de andere kant ook praktisch leren werken met de verworven kennis. Voor het theoretische gedeelte van het examen zal je zowel multiple choice vragen moeten beantwoorden, als een casestudie oplossen. Voor het praktijkexamen zal je effectief moeten laten zien op welke manier je met een klant te werk gaat. De klant zal onder jouw toeziend oog allerlei oefeningen tot een goed eind moeten brengen. Het is belangrijk dat je de klant op een goede wijze de voorgestelde oefeningen helpt uit te voeren. Daarvoor zal een correcte en onderbouwde uitleg noodzakelijk zijn. Omdat het belangrijk is om als personal trainer te blijven investeren in nieuwe kennis, zal je jouw certificaat iedere twee jaar opnieuw moeten aanvragen. Alle kosten in verband met de inschrijving en examens staan online vermeld.

Jij moet zeker voor deze opleiding kiezen, als je een officieel erkend diploma van personal trainer in de wacht wil slepen. Deze erkenning zal je helpen om enerzijds nieuwe klanten te werven, maar anderzijds ook om je huidige klanten een betere ondersteuning te kunnen bieden. De NASM pt opleiding opent nieuwe deuren voor jou als personal trainer! Ga voor meer informatie zeker online een kijkje nemen!