Massage praktijk de bron
Gezondheid

Acupunctuur praktijk in Nijmegen voor alternatieve geneeswijzen

In dit artikel wil ik het graag hebben over een zeer interessante geneeswijze namelijk acupunctuur. Het is een zeer oude geneeswijze die zijn oorsprong vindt in China. Het kan natuurlijk ook vertaald worden in naald prikken. 

 

Wereldwijd wordt het veel toegepast, wat hierbij gebeurt is dat er kleine naaldjes op bepaalde punten in het lichaam in het onderhuidse bindweefsel gestoken worden. Deze naalden zijn heel klein en wanneer ze goed worden aangebracht zou het geen pijn horen te doen.

De werking van acupunctuur is gebaseerd op het vinden van een balans tussen Yin en Yang energie. Volgens de alternatieve geneeswijzen van acupunctuur bestaat het lichaam uit een energienetwerk waar bij sommige punten in contact staan met een orgaan of bepaalde functie. Een acupuncturist kan door deze punten te raken bepaalde energieën juist stimuleren of afremmen.

Oudere oosterse culturen zoals Chinese en de Indiase cultuur hebben door de jaren heen de kunst van acupunctuur bewaard. Nu dat de westerse wereld steeds meer openstaat voor alternatieve geneeskunde wordt deze kennis steeds meer verkend. Soms worden er in combinatie met acupunctuur ook andere geneeswijzen toegepast om tot een goed eindresultaat te komen. Het draait bij acupunctuur in nijmegen vooral om het herstellen van de balans tussen Yin en Yang energie.

Mijn persoonlijke ervaring met Acupunctuur

Zelf heb ik nog niet veel praktische ervaring met de werking van acupunctuur maar ik ben zeer nieuwsgierig naar de mogelijkheden en ervaringen van andere mensen. Ik heb namelijk zelf wel eens het gevoel dat bepaalde leden van mijn lichaam in directe verbinding staan met andere delen van mijn lichaam. Soms heb ik wel eens dat je dan per ongeluk op een plekje drukt op je lichaam en dat je dat dan vervolgens ergens anders ook voelt.

Het komt ook zeer overeen met mijn eigen denkwijze. Namelijk dat we allemaal uit energie bestaan en dat de veel meer verbonden zijn dan dat de meeste mensen zich bewust zijn. Alles staat in elkaar met verbinding en beleefd in harmonie met elkaar. Door een balans te vinden ontstaat er een harmonieuze samenwerking wat voordelig is voor je hele lichaam.

http://www.acupunctuurvoorjou.nl/