Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Acupunctuur vergoeding vanuit aanvullende verzekering

Acupunctuur is een oude Chinese geneeskunde die zich richt op het bevorderen van de gezondheid en het genezen van ziekten door middel van het stimuleren van bepaalde punten op het lichaam. Deze geneeswijze is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland, waarbij steeds meer mensen de voordelen van acupunctuur ontdekken.

In Nederland zijn er verschillende beroepsverenigingen voor acupuncturisten, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG) en de beroepsvereniging Zhong. De verenigingen zijn opgericht om de kwaliteit van de acupunctuurbehandelingen te waarborgen en de belangen van de acupuncturisten te behartigen. Voor een professionele acupunctuurbehandeling in Breda kunt u terecht bij Chinatuur aan de Ginnekenweg 320.

Bij de beroepsvereniging Zhong zijn meer dan 3000 acupuncturisten aangesloten en de vereniging is erkend door zorgverzekeraars. Zhong-acupuncturisten hebben een vierjarige HBO-opleiding gevolgd en zijn verplicht om zich bij te scholen om hun kennis up-to-date te houden. Ook moeten zij voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en deelnemen aan een klachtenprocedure.

De Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde is opgericht in 1956 en is daarmee de oudste beroepsvereniging voor acupuncturisten in Nederland. De vereniging richt zich niet alleen op acupunctuur, maar ook op andere Chinese geneeswijzen zoals kruidengeneeskunde en Tuina-massage. De NVTCG heeft meer dan 800 leden en is aangesloten bij de European Traditional Chinese Medicine Association.

Uw behandelaar Drs. G. Wei, de eigenaar van Chinatuur, kliniek voor Acupunctuur in Breda, heeft de studie Acupunctuur in China en in Nederland gevolgd en haar diploma Westerse Geneeskunde behaald. Vanzelfsprekend is zij lid van de beroepsvereniging Zhong en de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.

Acupunctuur wordt in Nederland steeds meer erkend als een waardevolle aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden dan ook geheel of gedeeltelijk de kosten van acupunctuurbehandelingen. De Nederlandse overheid heeft de acupunctuur als een officiële alternatieve geneeswijze erkend en heeft een wettelijk kader opgesteld om de kwaliteit en veiligheid van de behandelingen te waarborgen.

De populariteit van acupunctuur in Nederland is voornamelijk te danken aan de effectiviteit ervan bij het behandelen van verschillende aandoeningen en klachten. Zo kan acupunctuur helpen bij de behandeling van pijnklachten, stress, vermoeidheid, allergieën, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Acupunctuur is gebaseerd op de Chinese filosofie van yin en yang en de energiebanen in het lichaam, ook wel meridianen genoemd. Door het plaatsen van naalden op bepaalde punten op deze meridianen kan de energiebalans in het lichaam worden hersteld, waardoor de gezondheid kan verbeteren.

https://www.chinatuur.nl/