Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

ADD bij volwassenen

Steeds vaker wordt op latere leeftijd ontdekt dat iemand ADD heeft. Dat is niet geheel onlogisch, want ADD wordt pas sinds een aantal jaren steeds bekender. Steeds vaker worden kinderen, maar ook volwassenen met ADD vastgesteld. Bij deze diagnose vallen alle puzzelstukjes vaak op de plaats. Het geeft bijvoorbeeld antwoord op vragen zoals: Waarom vind ik het lastig om dingen te plannen, waarom ben ik altijd zo gevoelig en prikkelbaar, waarom kan ik me moeilijk concentreren en hoe komt het dat ik zo’n verstoord dag- en nachtritme heb? ADD bij volwassenen kan soms behoorlijk lastig zijn om mee te leven. Niet alleen voor degene met ADD, maar ook voor de directe omgeving. ADD is niet iets waar je van afkomt, maar waar je wel goed mee om kunt gaan en je de positieve dingen eruit kunt halen.

Omgaan met ADD voor volwassenen

ADD is erop elke leeftijd, maar je kunt op elke leeftijd ermee leren omgaan. Bijvoorbeeld door een ADD coach in armen te nemen. Dit kan aanzienlijk helpen in het begrijpen van de stoornis, wat het voor jou doet en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Dat werkt vaak dubbel zo sterk in groepstrainingen. Hier kun je leren van mede ADD’ers en snel begrijpen wat voor jou het beste werkt.

ADD behandeling bij volwassenen

Een ADD behandeling bij volwassenen wordt tegenwoordig steeds populairder. ADD bij volwassenen kan namelijk echt de grip over jouw leven overnemen. In dat soort gevallen kan het van ongelooflijk groot belang zijn om een behandeling te nemen. Voor jou, maar ook voor je relatie, kinderen, familie en vrienden. ADD kan er namelijk voor zorgen dat een relatie scheef groeit, kinderen niet genoeg aandacht krijgt en familie en vrienden je minder vertrouwen doordat je afspraken niet nakomt. Een ADD behandeling voor volwassenen biedt dan vaak uitkomst. Kijk online naar de mogelijkheden die er worden geboden. Je bent namelijk niet de enige!

https://www.add-coaching.nl/add-bij-volwassenen/