Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

ADD volwassenen

ADD volwassenen

ADD ook wel attention deficit disorder. Dit is een aandoening die veel bij mensen voorkomt, het vaakst bij kinderen, maar ADD bij volwassenen kan ook zeker nog zijn uitwerkingen hebben. ADD wordt vaak verward met ADHD, maar ADD is een subtype van ADHD. Daarnaast wordt ADD in verband gebracht met depressie, angststoornissen en slechte prestaties. Wat de aandoening precies inhoudt en wat de uitwerkingen zijn lees je hieronder!

ADD 

De attention deficit disorder houdt in dat de persoon hyperactief is en een verminderde concentratie heeft. Het is lastig om op te letten en zijn of haar aandacht er bij te houden. Kinderen kunnen zich dus vaak minder goed concentreren op school en minder goed leren, doordat hun aandacht snel wordt afgeleid. Daarnaast zijn mensen met ADD ook overgevoelig voor prikkels en nieuwe en onverwachte gebeurtenissen. 

Uitwerkingen ADD bij volwassenen

Wat zijn die uitwerkingen dan? Volwassenen met ADD zijn vaak vergeetachtig en chaotisch doordat ze een slecht kortetermijngeheugen hebben. Ze zijn ook slecht in het overzicht in tijd hebben, ze hebben moeite met prioriteiten stellen en meer behoefte aan slaap dan andere mensen. Ook zijn ze heel precies en grondig in denken en handelen en hebben moeite met het uiten van gevoelens. Als laatste hebben ze moeite met snel reageren op onverwachte gebeurtenissen, omdat  ze een vertraagde informatieverwerking hebben. ADD bij volwassenen is dus zeker mogelijk en heeft vervelende uitwerkingen. Volwassenen met ADD kunnen hier zelf veel last van hebben en kunnen zelfs lichamelijk en mentaal klachten krijgen door de aandoening. 

https://www.add-coaching.nl/add-bij-volwassenen/