Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Ben je duizelig? Deze tips helpen je!

Angst en stress zijn de twee meest voorkomende oorzaken die huisartsen horen van mensen die last hebben van duizeligheid. Een hyperventilatie-aanval kan zoveel angst en spanning veroorzaken dat er een paniekaanval op volgt.

Als je last hebt van duizeligheid door stress, lees dan dit artikel.

Iedereen die een paniekaanval heeft gehad zal dit beamen: het is een afschuwelijk gevoel waarbij je overmand wordt door angst. Je kunt niet meer helder denken; je wilt je gewoon verstoppen, wegrennen of hulp zoeken. Het is een overweldigende lawine van emoties die je volledig uitput. Omdat de symptomen van een paniekaanval lijken op die van een hartaanval, gaan mensen soms zelfs naar de eerste hulp. Symptomen zijn onder meer hartkloppingen, pijn op de borst, overmatig zweten, kortademigheid, misselijkheid en bijvoorbeeld angst om flauw te vallen.

Heb je ooit zo’n intense paniekaanval meegemaakt en wil je er meer over weten? We vertellen je er alles over in ons artikel over paniekaanvallen.

Duizeligheid en hoofdpijn

Heeft u last van uitbarstingen van duizeligheid voorafgaand aan hevige hoofdpijn? Dan is de boosdoener een migraine. De exacte oorzaak van migraine is nog onduidelijk. De klachten worden meestal toegeschreven aan stress, maar dit is inmiddels achterhaald. Sterker nog, stress is eigenlijk een alarmsignaal dat je vertelt dat er een migraine op je afkomt. Dit is ook het geval als je je rusteloos of somber voelt in de dagen voor een migraine. Het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde beschreef onlangs een uitgebreid onderzoek naar duizeligheid. Onderzoekers konden aantonen dat migraine een belangrijke oorzaak is van duizeligheid, ook zonder de hevige hoofdpijn die daarop volgt.

Duizeligheid en misselijkheid

Misselijkheid en duizeligheid zijn twee symptomen van oververmoeidheid. Heb je het gevoel dat je net een marathon hebt gelopen nadat je ’s ochtends wakker bent geworden? Sleur je jezelf door de dag terwijl je extreem moe en lusteloos bent? Raadpleeg een arts. Het aanpakken van je klachten is erg belangrijk, want oververmoeidheid is een voorbode van overspannenheid of zelfs een burn-out

In ons artikel over oververmoeidheid lees je alles over de vele symptomen van deze aandoening. Ook geven we tips over wat je het beste kunt doen bij oververmoeidheid.

https://nickdewaard.nl/duizelig-door-stress/