Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Burn-out behandeling of therapie in Amsterdam m.b.v. Neurofeedback

Al lang loop ik rond met klachten waar weinig schot in lijkt te zitten. Dit is een combinatie van lichamelijke en emotionele klachten. Het voelt alsof ik niet goed in balans ben. Kort gezegd voel ik me niet zoals ik denk dat ik me zou moeten voelen. Volgens mijn huisarts komen deze klachten voort uit een burn-out. Ik werk veel en heb waarschijnlijk te veel hooi op mijn vork genomen. Omdat ik weer lekker in mijn vel wil zitten ben ik bij mij in de buurt (regio Amsterdam) op zoek gegaan naar een behandeling die me daarbij kan helpen.

Therapie voor een burn-out

Door mijn huisarts werd mij neurofeedback aangeraden. Deze vorm van therapie is ontworpen met het doel om de communicatie met je hersenen te verbeteren. De behandeling richt zich op het centrale zenuwstelsel, het hormoonstelsel en het immuunsysteem. Er wordt gewerkt aan het beter laten functioneren van het brein. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat een en ander weer in evenwicht raakt.

Neurofeedback te Amsterdam

Om het uit te proberen heb ik een gratis proefsessie genomen. Ik kreeg enkele sensoren op mijn hoofd aangebracht. Door middel van muziek werd ik in een ontspannen staat gebracht. Ik hoefde niets te doen, ik voelde er niets van. Het ging naar mijn idee allemaal vanzelf. Vervolgens meten de sensoren hersenactiviteit, geven ze feedback en wordt de muziek daarop aangepast. De feedback die je brein hierdoor ontvangt is wat voor de positieve resultaten zorgt.

Neurofeedback bij slaapproblemen, slaapstoornis of stress

Neurofeedback is een geschikte behandeling voor diverse klachten en situaties. Denk daarbij aan insomnia, stress, een burn-out, je down of angstig voelen, slecht onder druk presteren, oververmoeidheid, of onzekerheid. Ook helpt het bij overactief zijn, geheugenproblemen, prikkelbaarheid, psychosomatische klachten, een slecht immuunsysteem, dwangmatig gedrag, verslavingen of aandacht stoornissen.

Neem contact op met Brain-fit

Ik heb nu een aantal sessies achter de rug en ben tot nu toe blij met de vooruitgang die ik heb geboekt. Ben je na het lezen van dit artikel ook benieuwd geraakt naar neurofeedback en woon je in regio Amsterdam? Neem dan contact op met Brain-fit voor meer informatie. Ze bieden veel persoonlijke aandacht en hebben echt veel ervaring en deskundigheid. Tevens kunnen de sessies vanuit de aanvullende verzekering vergoed worden. Bel naar 0252 533115 om meer te weten te komen.

https://www.brain-fit.nl/