Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Cupping-massage: Wat is het, hoe doe je het en wat zijn de voordelen?

Cupping-massage is een oude massagevorm die al duizenden jaren wordt toegepast. Deze massagevorm komt oorspronkelijk uit China en is in Nederland en België nu steeds bekender aan het worden. In zowel de massagepraktijken als thuis wordt cupping steeds vaker gebruikt. Maar wat is cupping-massage precies? Wanneer doe je een cupping-massage en welke effecten heeft het? Welke cups zijn er allemaal? We vertellen je alles over cupping massages! Wil je graag een cupping-massage boeken? Bij Yules Masseert Rotterdam kun je verschillende massages boeken.

Wat is het precies?

Cupping massage is een vorm van massagetherapie waarbij verwarmde glazen cups op de huid worden geplaatst om zuigkracht te creëren. Deze zuiging zorgt ervoor dat het weefsel in de cup wordt getrokken, wat resulteert in een verhoogde doorbloeding en een verbeterde circulatie. Afhankelijk van het gewenste effect kunnen bij een cupping massage verschillende technieken worden gebruikt zoals diepe weefselmassage, die intensiever is, of een lichtere massage die gericht is op ontspanning.

Hoe wordt het gedaan?

Bij een cuppingmassage verwarmt de therapeut eerst de glazen cup en brengt deze vervolgens aan op de huid van de persoon. De verwarmde cup creëert zuigkracht wanneer deze op de huid wordt geplaatst. Deze zuiging zorgt ervoor dat weefsel in de beker wordt getrokken, waardoor de bloedstroom in dit gebied toeneemt. Afhankelijk van het soort effect dat u wilt bereiken (bijvoorbeeld ontspanning of stimulatie), kunnen verschillende technieken worden gebruikt in combinatie met de cuppingmassage.

Wat zijn de voordelen?

Cuppingmassage heeft vele gunstige effecten. Het kan helpen pijn te verminderen, gespannen spieren te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren. Het kan ook ontstekingen helpen verminderen en het lymfestelsel stimuleren. Cupping-massage is een geweldige manier om stress te verlichten, de slaapkwaliteit te verbeteren en het algehele welzijn te bevorderen.

Welke cups zijn er?

Er zijn verschillende soorten cups die voor cuppingmassage worden gebruikt. Het meest gebruikelijke type zijn glazen cups, die bij verhitting zuiging creëren. Andere soorten cups zijn siliconen cups en bamboe cups, die een zachtere massage-ervaring kunnen geven. Afhankelijk van het gewenste effect en de behoeften van de persoon, kunnen verschillende soorten cups toegepast worden.