Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

De erfelijke ziekte van Usher

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar het Ushersyndroom is een erfelijke ziekte waar 1 op de 10.000 mensen last van heeft. Deze erfelijke ziekte tast het gehoor en zicht van deze mensen aan, waardoor ze niks meer zien of kunnen horen. Mensen met deze erfelijke ziekte hebben naast het slechte zicht en slechte gehoor kunnen ze ook last hebben van hun evenwicht. Sommige mensen zijn ook permanent blind en doof, waardoor deze mensen moeten leven met een donker en stil bestaan. Hieronder lees je hier meer over.

De drie types van deze erfelijke ziekte

De erfelijke ziekte van Usher kent drie verschillende types. Mensen met het Ushersyndroom worden geboren met deze ziekte. De drie verschillende types zien er als volgt uit. Je hebt type 1 deze mensen ontwikkelen doof en blindheid in de kindertijd en hebben van jongs af aan last van hun evenwichtsorgaan. Mensen met type 2 worden slechthorend geboren en gaan vaak vanaf de puberteit steeds slechter zien. Mensen met type 3 krijgen pas op latere leeftijd last van hoor en zicht problemen. Dit is vaak pas vanaf de pubertijd.

Donker en stil leven

Mensen die deze erfelijke ziekte hebben moeten moet leren leven met een donker en stil bestaan. Mensen met het Ushersyndroom zullen naarmate ze ouder worden steeds slechter zien en horen. Dit kan een vrij lastig bestaan zijn voor velen. 

https://ushersyndroom.nl/alles-doen-voordat-het-stil-en-donker-is/