Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

De voordelen van acrylpoeder

Acrylpoeder is een favoriet middel om mee te werken bij het creëren van kunstnagels. Het is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en is erg fijn om mij te werken. Acrylpoeder is dan ook een van de vele mogelijkheden die wordt aangeboden in de meeste nagel salons. Wat de voordelen precies zijn zetten we graag uiteen in het onderstaande overzicht.

  1. Makkelijk te bewerken

Sommige kunstnagels zijn erg moeilijk aan te brengen en hebben een langdurige opleiding nodig. Bij acrylnagels is dat niet het geval. Een cursus waarin de basics worden uitgelegd voldoet. Uiteraard is ook hier enigszins behendigheid vereist. Maar zodra dit onder de knie is zet je in een muma van tijd de mooiste acrylnagels. Door de combinatie van het acrylpoeder met de vloeistof is het zetten van nagels gemakkelijk en flexibel. Wanneer foutjes worden gemaakt kunnen deze dan ook eenvoudig worden weggewerkt door extra vloeistof aan te brengen of door een stuk van de nagel bij te vijlen.

  1. Gelijkmatige uitharding

Een groot nadeel van gellak en polygel is dat de nagels één voor één uitgehard dienen te worden in een UV lamp. Zo’n lamp is natuurlijk prijzig en tijdsintensief. Het zetten van nagels met acrylpoeder is de enige manier om nagels te zetten zonder dat een UV lamp hieraan te pas komt. De nagels hoeven dus niet één voor één uitgehard te worden. Het uitharden gebeurd automatisch aan de lucht en vindt zeer gelijkmatig plaats. Op deze manier kom je niet in de knoop met de tijd en worden alle nagels even snel uitgehard.

  1. Gemakkelijk te vijlen

Bij het zetten van nagels is het belangrijk om op de vorm te letten. Veel klanten houden bijvoorbeeld van ronde nagels of juist van vierkante nagels. Het goed in model kunnen vijlen van de nagels is daarom erg belangrijk. Wanneer het acrylpoeder is opgedroogd is dit erg gemakkelijk te vijlen. Ook hierdoor is het werken met acryl een zeer geliefde optie bij menig nagelstylistes.

  1. Sterk en flexibel

Dan komen we bij misschien wel de belangrijkste reden. Nadat acrylpoeder met de vloeistof is aangebracht op de nagel en volledig is uitgehard aan de lucht is deze zeer goed gehecht aan de nagel. Naast de sterke hechting zijn de nagels ook flexibel waardoor ze geen belemmering vormen in het dagelijkse leven. De acrylnagel kan op deze manier aangebracht worden zonder dat het gevaar loopt dat deze scheurt of afbreekt. Nagels van acryl zijn misschien wel de meest sterke nagels verkrijgbaar. Ook om deze reden kiezen veel klanten voor acrylnagels. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je snel weer terug moet naar de nagelstyliste, want deze nagels blijven zeker wel een maand mooi zitten. Voor meer informatie over kunstnagels raden wij aan verder te lezen op Poly Gel Shop

Het zetten van acrylnagels kost afhankelijk van de nagel salon een paar tientjes en dient herhaald te worden wanneer de nagel is uitgegroeid. Over het algemeen zal dit 3 tot 4 weken duren afhankelijk van hoe snel de eigen nagels groeien. Het zetten van acrylnagels is dan ook een zeer goede keuze wanneer men interesse heeft in kunstnagels. 

https://www.polygelshop.nl/