Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

De waardevolle effecten van massages

massage wordt steeds populairder. Dat is niet zo vreemd, want massages hebben veel voordelen. De meeste mensen weten echter niet wat massage precies doet en hoe het werkt. In dit artikel lees je alles over de effecten van massages. We gaan in op de verschillende soorten massages en bespreken welke voordelen ze bieden.

Wat doet een massage?

Massages zijn een manier om spieren, weefsels en het lichaam als geheel te ontspannen. Het kan helpen bij het verminderen van pijn, stress en spanning. Massages werken door de aanraking van de huid, die de hersenen stimuleert om bepaalde stoffen aan te maken. Deze stoffen kunnen helpen bij het verminderen van pijn, angst en depressie.

Verschillende massages en de effecten

Er zijn verschillende soorten massages met elk hun eigen effect. Zo is er onder andere triggerpoint massage, diep weefsel massage, schouder- en nekmassage, rugmassage, beenmassage en hoofdmassage.

  • Triggerpoint massage is een vorm van massage waarbij de masseur op bepaalde plekken (triggerpoints) drukt. Dit kan pijn verminderen in het lichaam.
  • Deep tissue massage is gericht op het bereiken van de diepere lagen van spieren en weefsels. Deze massage kan helpen bij het verminderen van spierspanning en stijfheid.
  • Schouder en nek massage is een vorm van massage waarbij de nek en schouders worden gemasseerd. Deze massage kan helpen bij het verminderen van pijn, stress en spanning in de nek en schouders.
  • Rugmassage is een vorm van massage waarbij de rug wordt gemasseerd. Rugmassage kan helpen bij het verminderen van pijn, stress en spanning in de rug.
  • Been massage is een vorm van massage waarbij de benen worden gemasseerd. Been massage kan helpen bij het verminderen van pijn, stress en spanning in de benen.
  • Hoofd massage is een vorm van massage waarbij het hoofd wordt gemasseerd. Hoofd massage kan helpen bij het verminderen van pijn, stress en spanning in het hoofd.

Zoals je ziet is iedere massage bedoeld voor ontspanning en het verminderen van stress en pijn. Wil je graag een massage Rotterdam boeken? Neem dan contact op met Yules Masseert.