Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Drie tips om te leven met add

Word je ondanks dat je heel erg je best doet vaak omschreven als slordig, laatkomer of warrig? Dan kan het best wel eens zijn dat je last hebt van add. Voor de mensen die niet weten wat add is even een korte uitleg. Add is kort door de bocht een concentratieprobleem. Door een tekort aan dopamine heb je moeite met concentreren. Tot voor kort werd het vaak weggezet als een karaktertrek, tot grote ergernis van de mensen die hier last van hebben. De laatste jaren komt steeds vaker naar voren dat het weldegelijk om een stoornis gaat, steeds meer symptomen komen naar boven.

Opgeruimd huis

Het allerbelangrijkste voor iemand met add is dat er rust is in huis. Een opgeruimd huis zorgt voor meer rust en overzicht. Als jij of je gezinsleden overal spullen laten slingeren dan creëert dit chaos in het hoofd van iemand met add.

Routine

Door spullen een vaste plek te geven en jezelf aan routines te laten wennen zorg je ervoor dat je minder snel te laat komt. Vooral de belangrijke dingen zoals sleutels, telefoon en portemonnee worden vaak kwijt gemaakt. Door dit een vaste plek te geven gebeurt dat minder snel. Het vaker dan gemiddeld te laat komen, komt vaak niet doordat iemand met add zich verslaapt. Vaak komen ze er 5 minuten voordat ze wegmoeten nog achter dat er nog even snel wat dingetjes moeten gebeuren. Plan dus ruime tijd in je routine. Als je een halfuur naar je werk moet rijden, zeg dan tegen jezelf dat je tien minuten voor de daadwerkelijke vertrektijd weg moet. Dan ga je alsnog op tijd de deur uit en kom je niet te laat door kleine last minute dingetjes.

Praat hardop

Door hardop tegen jezelf te praten zorg je ervoor dat je hersenen het beter opslaan. Dit is niet alleen een tips om spullen te vinden, door een samenvatting hardop te lezen kun je ook een hoger cijfer halen op je toets.

https://www.add-coaching.nl/wat-is-add/