Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Een betrouwbare oppas vinden

Het is super fijn om een of meerdere oppas(sen) achter de hand te hebben. Het kan voorkomen dat je soms de deur uit moet zonder kinderen of jullie willen lekker een momentje voor jezelf. Het is soms moeilijk om een bekende te vinden die tijd heeft. Maar je kind achterlaten bij een vreemde? Is dat wel zo slim? Gelukkig zijn er genoeg regels in Nederland en bedrijven die hun personeel goed beoordelen, voordat zij hen aannemen. Je kunt online gemakkelijk veel verschillende oppas mogelijkheden vinden. Er zijn genoeg mensen die oppaswerk zoeken. Er zijn jongeren die als bijbaan oppaswerk zoeken, maar er zijn ook mensen die oppaswerk zoeken op latere leeftijd, omdat ze het leuk vinden om met kinderen te werken. Er zijn natuurlijk altijd punten waar jij zelf op kunt letten zodat je met een gerust gevoel jouw kinderen bij deze persoon kunt achterlaten. Hier hebben wij een aantal punten voor jou op een rijtje gezet:

Zet jouw persoonlijke wensen op een rijtje

Voordat je een oppas kunt vinden, moet jij natuurlijk wel een beetje weten wat jij van hen verwacht. Heb jij bijvoorbeeld overdag een oppas nodig? Of vaker ’s avonds? Voor hoeveel uur heb jij een oppas nodig etc.

Lees de recensies en reviews!

Voordat jij een oppas inschakelt is het verstandig om even de recensies van deze persoon goed door te lezen. Op deze manier, kun jij vaak al een goed beeld krijgen van hoe de oppas in zijn werk gaat. Veel oppasservices hebben reviews op de website, lees deze vooral!

Maak een selectie

Maak een selectie van een aantal personen. Het is altijd beter om meerdere oppassen achter de hand te hebben.

Kennismakingsgesprek

Ontvang de personen uit jouw selectie voor een kennismakingsgesprek. Tijdens een kennismakingsgesprek kun je al een mooi beeld creëren van de oppas. Je kunt nu ook al je vragen stellen en laten zien hoe de routine bij jullie verloopt.

Na het ontmoeten van alle kandidaten, kan jij een keuze maken uit welke oppas jij voor jouw kind wilt.