Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Een knielrol is onmisbaar in de fysiotherapiepraktijk

Als je fysiotherapeut bent, dan weet je dat een van de belangrijkste hulpmiddelen in je praktijk de knie-rol is. Een knierol kan voor veel verschillende dingen gebruikt worden, waaronder het geven van steun tijdens oefeningen of het helpen bij revalidatie. Knierollen zijn meestal gemaakt van schuim en bedekt met stof om het comfort te verbeteren. Ze zijn er in verschillende vormen en maten om zo goed mogelijk aan de behoeften van je patiënten te voldoen. Het type knierol dat het beste voor je zal werken hangt af van het soort oefening of therapiesessie waarvoor ze gebruikt worden, maar ze zijn allemaal doeltreffend wanneer ze correct gebruikt worden!

Ondersteuning tijdens de behandeling

Vaak zie je bij de fysio dat een knierol onder de enkels wordt gelegd wanneer de patiënt op zijn buik ligt. Dit zorgt er namelijk voor dat zowel de hamstrings als de kuiten mooi ontspannen erbij liggen zodat de fysio zijn werk goed kan doen. Fysiotherapie is belangrijk voor mensen die moeten revalideren van een blessure of voor mensen die moeite hebben met hun dagelijkse activiteiten. Het kan patiënten helpen hun beste en gezondste leven weer op te pakken! Het belangrijkste dat fysiotherapeuten nodig hebben, zijn goede fysiotherapeutische hulpmiddelen, zoals knierollen.

Wanneer ga je naar de fysio?

Er zijn veel redenen om naar een fysiotherapeut te gaan. De meest voorkomende reden is dat iemand een blessure heeft of wanneer iemand moet revalideren. Soms kunnen er aandoeningen ontstaan die de dagelijkse activiteiten belemmeren en kan het moeilijk zijn om weer op de been te komen. Dit zijn ook redenen om een fysiotherapeut te bezoeken, het uiteindelijke doel is om je oude zelf terug te krijgen!

Een andere veel voorkomende reden waarom mensen komen is vanwege zwangerschap. Er zijn bepaalde oefeningen die je tijdens de zwangerschap moet doen om te voorkomen dat je later beperkingen krijgt. Voor sommige mensen kunnen deze beperkingen bestaan uit moeilijkheden met lopen of langdurig staan. Andere, ernstiger problemen kunnen zich voordoen met betrekking tot beperkingen in de bloeddoorstroming, die van invloed kunnen zijn op de hoeveelheid energie die je hebt, zelfs als je geen pijn ervaart.