Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Een prenatale screening

Voordat ik zwanger werd, wist ik niet wat ik precies kon verwachten. Want wat komt er eigenlijk kijken bij een zwangerschap? Natuurlijk ook zwangerschapsklachten en echo’s om de paar weken waar ik samen met de papa heen ga, maar ik kwam er achter dat dat niet alles is! Er zijn aan het begin van de zwangerschap al een aantal zaken waar je goed met je partner over na moet denken. Bijvoorbeeld over de gezondheid van je baby. Zo kun je de gezondheid van je ongeboren kindje al laten onderzoeken. Dit wordt een prenatale screening genoemd. Wij hebben er voor gekozen om deze onderzoeken uit te laten voeren, maar het is helemaal aan jou. Je hóeft niet voor de onderzoeken te kiezen. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Verschillende soorten onderzoeken

Bij een prenatale screening wordt gekeken of je ongeboren kindje het Downsyndroom of het Edwards- en Pataunsyndroom heeft. Dit onderzoek wordt middels een NIPT test of een combinatietest uitgevoerd. Naast deze tests, krijg je in de 20e week van je zwangerschap ook een 20 weken echo. Deze echo wordt ook wel het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) genoemd. Tijdens deze uitgebreide echo wordt gekeken of de baby eventuele afwijkingen heeft. Is er sprake van een hartafwijking, een open ruggetje, een afwijking in ledematen en organen of iets anders? Op deze wijze weet je voordat je kindje geboren wordt, al veel over de gezondheid. De prenatale screening kan geen gezond kind garanderen. Het kan altijd zo zijn dat een bepaalde afwijking op de echo niet te zien is.

Het is helemaal aan jou

Wij hebben het laten uitvoeren van een prenatale screening als zeer positief ervaren. Je bent toch voor een groot deel gerust gesteld. Het kan natuurlijk zo zijn dat niet iedere afwijking te zien is tijdens de echo, maar deze kans is niet zo groot. Je wist natuurlijk al veel over het waar en hoe en hebt misschien ook al aan de benodigdheden gedacht. Nu weet je ook meer over wat er al mogelijk is voor de zwangerschap. Vergeet niet dat de keus aan jou is. Het hoeft niet. Het mag wel.

https://www.debakermolen.nl/