Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Ergonomische muis

Een ergonomische muis is ontworpen om de natuurlijke houding van de hand en de pols te ondersteunen, en daarmee de kans op RSI-klachten te verminderen. Traditionele muizen vereisen dat de hand in een onnatuurlijke positie wordt gehouden, wat kan leiden tot pijn, krampen en andere ongemakken. Ergonomische muizen zijn ontworpen om deze problemen te verminderen en een comfortabelere werkhouding te bevorderen.

 

Waarom kiezen voor een ergonomische muis?

Een van de belangrijkste voordelen van een ergonomische muis is dat het kan helpen bij het verminderen van RSI-klachten. RSI, of Repetitive Strain Injury, is een aandoening die wordt veroorzaakt door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging, zoals klikken en slepen met een traditionele muis. Door een ergonomische muis te gebruiken, kunnen de spieren in de hand en pols op een meer natuurlijke manier worden gebruikt, waardoor de kans op RSI-klachten wordt verminderd.

 

Een ander voordeel van een ergonomische muis is dat het kan helpen bij het verminderen van de belasting van de nek en schouders. Wanneer een traditionele muis wordt gebruikt, kan de arm in een onnatuurlijke hoek worden gehouden, wat kan leiden tot spanning en pijn in de nek en schouders.

 

Welke ergonomische muis is het beste?

Er zijn verschillende soorten ergonomische muizen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Daarom hebben wij voor jou een paar opties op een rij gezet:

 

–          Verticale muizen: Deze muizen zijn ontworpen om de hand in een verticale positie te houden, waardoor de belasting op de pols en onderarm wordt verminderd. Een voorbeeld van een goede verticale muis is de Logitech MX Vertical.

–          Trackball muizen: In plaats van de muis te verplaatsen, beweegt de gebruiker een bal met de duim of vingers om de cursor te verplaatsen. Dit kan helpen bij het verminderen van de belasting op de pols en onderarm. Een goede trackball muis is de Kensington Expert Wireless Trackball.

–          Ergonomische trackpad: Een trackpad is een alternatief voor een muis, en sommige zijn ontworpen met een ergonomisch ontwerp om de belasting op de hand en pols te verminderen. Een voorbeeld van een ergonomische trackpad is de Apple Magic Trackpad.

–          Pen muizen: Deze muizen lijken meer op een pen dan op een traditionele muis en kunnen helpen bij het verminderen van de belasting op de hand en pols. Een voorbeeld van een goede pen muis is de Evoluent VerticalMouse C.

 

 

https://www.health2work.nl/producten/kantoor/ergonomische-muizen