Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Heb je last van je littekens? Dit doe je eraan!

Onze huid is ons ontzettend dierbaar. Dit komt doordat de huid altijd (deels) zichtbaar is en daarmee ook grotendeels bepaald hoe gezond jij eruit ziet. Wanneer jouw huid er slecht verzorgd en/of beschadigd uitziet, dan is de kans groot dat je er minder gezond uitziet dan wanneer je een egale en verzorgde huid hebt. Nu kan het natuurlijk voorkomen dat je permanente beschadigingen op jouw huid hebt. Denk hierbij aan littekens. Nu kan het zo zijn dat je een litteken op een duidelijk zichtbare plek hebt en dat je hier ontzettend onzeker over bent. Als dat het geval is, dan raden we je aan om snel verder te lezen! In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Behandelen

De beste manier om je littekens minder zichtbaar te laten zijn is middels behandeling. Er zijn hier dan ook tal van producten voor op de markt te krijgen. Wij kunnen over het algemeen het gebruik van natuurlijke oliën aanraden. Denk hierbij aan een castorolie, een jojoba olie of bijvoorbeeld een rozenbottel olie. Doordat deze oliën volledig bestaan uit natuurlijke stoffen kunnen deze geen schade aan de huid aanbrengen. Je kunt de huid met deze oliën dan ook iedere dag weer behandelen! Indien je dit op de juiste manier doet, dan zul je na enkele weken zul je al duidelijk verschil zien.

Voeding

Het is natuurlijk altijd belangrijk om gezond te eten. Als echter je littekenvorming tegen wilt gaan, dan is dit nog veel belangrijker! De kleur van de huid hangt namelijk samen met de voeding die jij jezelf toedient. Hoe gezonder deze voeding is, hoe gezonder de huid er ook uit zal zien. Dit geldt voor de huid in het algemeen, maar ook voor de littekens op de huid. We raden je dan ook aan om veel groenten en fruit te eten en daarnaast voldoende water te consumeren als je last hebt van je littekens. Het water hydrateert niet alleen het lichaam, maar ook de huid. Het drinken van voldoende water kan het herstelproces van de littekens dan ook alleen maar bevorderen!