Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Het verschil tussen een masseur en een fysiotherapeut

Wil je graag weten wat het verschil is tussen een masseur en een fysiotherapeut? Lees dan snel verder! Een masseur zal voornamelijk met massage technieken werken om spanning te verlichten. Daarnaast kan hij of zij adviseren over houding en beweging. Een fysiotherapeut daarentegen zal meer dokteren en oefeningen geven om klachten te verhelpen.

Opleiding

Het is belangrijk om te weten dat een fysiotherapeut altijd een opleiding heeft gevolgd en daarom meer kennis heeft over het menselijk lichaam dan een masseur. Het is daarom ook verstandig om je klachten voor te leggen aan een fysiotherapeut in plaats van aan een masseur. Wanneer je namelijk naar een masseur gaat, weet je niet zeker of je klachten wel behandeld worden zoals ze moeten worden.

Het kan namelijk zo zijn dat de masseur je klachten verkeerd interpreteert en daardoor de verkeerde behandeling toepast. Dit kan leiden tot verergering van je klachten in plaats van verbetering. Een fysiotherapeut zal je klachten echter goed weten te diagnosticeren en daarom ook de juiste behandeling geven.

Als je last hebt van pijn of andere klachten is het dus belangrijk om naar een fysiotherapeut toe te gaan. Hij of zij kan je namelijk echt helpen in plaats van dat je klachten verergeren.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een fysiotherapeutische behandeling duurt meestal langer dan een massage. Dit komt omdat de fysiotherapeut tijdens de behandeling niet alleen maar focust op het ontspannen van spieren, maar ook werkt aan de verbetering van je klachten. Dit doet hij of zij door middel van speciale oefeningen, manuele therapieën en advies.

Een massage duurt daarentegen meestal niet langer dan een uur. Hier focus je alleen op het ontspannen van spieren en het verlichten van spanning.

Kortom, het verschil tussen een fysiotherapeut en een masseur is dat de fysiotherapeut naast het verlichten van spanning ook werkt aan de verbetering van je klachten. Hij of zij doet dit door middel van speciale oefeningen,  manuele therapieën en advies. Een massage is daarentegen alleen gericht op het verlichten van spieren en het ontspannen van het lichaam.

Het kan dus verstandig zijn om naar een fysiotherapeut toe te gaan wanneer je klachten ervaart, in plaats van naar een masseur. Dit komt omdat de fysiotherapeut je klachten beter zal weten te diagnosticeren en daardoor ook de juiste behandeling kan geven. Bovendien  duurt een fysiotherapeutische behandeling meestal langer dan een massage, waardoor je klachten echt verminderen in plaats van dat ze verergeren.