Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Hoe een volwassene met ADD te helpen?

Aandachtstekortstoornis is een aandoening die zowel volwassenen als kinderen treft.

Symptomen van ADHD:

– onoplettendheid

– Hyperactiviteit

– Impulsiviteit

– Moeite met organisatie

– Moeite met het voltooien van taken of het volgen van instructies

Verschillende behandelingen voor ADD

Hulp bij ADD volwassenen is een neurologische ontwikkelingsstoornis die invloed heeft op de manier waarop mensen opletten, hun impulsen beheersen en hun gedachten ordenen. Het is ook bekend als aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.

De behandeling van volwassenen met ADD verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen met adhd hebben misschien medicatie nodig om zich te concentreren en georganiseerd te blijven, terwijl anderen misschien therapie nodig hebben om hen te helpen vaardigheden te ontwikkelen voor een beter tijdbeheer en impulscontrole.

Hieronder volgen voorbeelden van interventies voor volwassenen met ADD: Medicijnen die gericht zijn op aandacht en stemming, zoals stimulerende middelen zoals Counseling om individuen te helpen herkennen waar hun aandacht wegvalt en hoe ze hun emoties in deze tijden beter kunnen reguleren Individuele therapie om individuen het inzicht te geven dat ze nodig hebben om hun mentale gezondheid en organisatorische vaardigheden aan te passen.

Hoe een diagnose te krijgen?

Het is belangrijk om te weten dat ADD bij volwassenen geen geestesziekte is. Het hoeft niet met medicijnen te worden behandeld. De symptomen worden vaak veroorzaakt door andere factoren en kunnen dienovereenkomstig worden aangepakt.

Er zijn drie manieren om een ADD-diagnose voor volwassenen te krijgen:

– U kunt een online test doen

– U kunt met uw arts praten

– U kunt een professionele beoordeling krijgen

Er zijn een aantal verschillende soorten beoordelingen die kunnen worden gebruikt om te bepalen of een persoon de stoornis heeft, en deze kunnen zijn: – Een psychiatrisch onderzoek door een psychiater of psycholoog – Een neuropsychologisch onderzoek door een neuropsycholoog – Een medische evaluatie door hun huisarts – Een neurologisch onderzoek door hun neuroloog Persoonlijkheidsstoornis is een term die verwijst naar een persoon die bepaalde persoonlijkheidskenmerken vertoont die verband houden met een bepaalde psychische stoornis, zoals een antisociale persoonlijkheidsstoornis

https://www.add-coaching.nl/