Donkere vlekjes in het gelaat verminderen

Onzuivere huid? last van bruine vlekken in het gezicht? en voel je je hierdoor onzeker? Met deze 5 tips kun jij de wereld weer aan en eindelijk afkomen van die vervelende donkere vlekjes.

Wanneer je last hebt van donkere vlekjes in het gezicht dan kan dat komen door verschillende oorzaken. De meest voorkomende zijn; erfelijkheid en schadelijke straling van de zon / teveel zonnen of te vaak zonder bescherming zonnen. Wanneer je huid gevoelig is voor de aanmaak van pigment, en je gaat vaak zonder bescherming naar buiten. Dan activeert je huid automatisch de aanmaak van pigment ter bescherming van je huid.

Bruine vlekken in het gezicht verwijderen

Donkere vlekjes verwijderen, hoe pak je dat aan? Hieronder 4 do’s die je kunnen helpen;

 

  1. Gebruik altijd een zonnebrandcrème wanneer je het huis verlaat, ook in de auto of wanneer je werkt achter glas waar de zon naar binnen schijnt. Veel mensen weten niet dat zonnestralen achter glas ook schadelijk voor je zijn. Wees extra voorzichtig tijdens je zwangerschap of wanneer je hormonen slikt. Je hebt dan namelijk een vergrote kans op het ontwikkelen van een zwangerschapsmasker / melasma.

  1. Drink voldoende water: water drinken is altijd een goed idee. Het is goed voor je lijf en zuiverend voor je huid. Maar wist je ook dat je met voldoende water drinken pigmentvlekken tegen kunt gaan?

  1. Behandel bestaande vlekjes met een whitening crème. Een goede whitening creme zoals Skinlight zorgt ervoor dat donkere vlekjes vervagen en niet meer opvallen. Je gebruikt de crème twee keer per dag gedurende 4-12 weken. Voor een geruime tijd dus, maar dat is het zeker waard! Op deze manier hoef je geen dure ingreep te laten doen en kun je de behandeling ook nog eens helemaal zelf uitvoeren.

  1. Onderga een laserbehandeling: Je kunt donkere vlekjes ook verminderen met laserbehandelingen. Vaak ben je met een paar laserbehandelingen af van de hardheid van de pigmentvlek. Bespreek met je behandelend arts goed af wat je precies kunt verwachten van de behandelingen.