Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Hoe kun je nekklachten behandelen?

Heb je vaak last van nekklachten? Dan is het verstandig om een fysiotherapeut in te schakelen. Deze kan je helpen om van je klachten af te komen en ervoor te zorgen dat je niet opnieuw last krijgt. De behandeling bij de fysiotherapeut is vooral gericht op het geven van informatie en advies, het aanleren van oefeningen en het mobiliseren (in beweging brengen) van de nek. Zo ben je snel van je nekklachten af en voorkom je dat je er opnieuw last van krijgt. Heb je nekklachten? Ga dan naar de fysiotherapeut!

Voor welke klachten naar een fysio?

Een fysiotherapeut kan je helpen bij allerlei soorten nekklachten. Zoals:

– nekpijn, nekkramp of een stijve nek;

– hoofdpijn die ontstaat door spanning in de nek;

– uitstralende pijn in de arm(en) of hand(en);

– tintelingen en/of verdoofde vingers (hand).

Heb je één van bovenstaande klachten? Maak dan snel een afspraak met een fysiotherapeut bij jou in de buurt. De fysiotherapeut kan je helpen om van je nekklachten af te komen.

Waarom een fysio bij nekklachten?

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in nekklachten behandelen. De fysiotherapeut zal dan ook met jou kijken naar de oorzaak van je nekklachten en hieraan werken. Zo voorkom je dat je nekklachten terugkomen of verergeren. Naast het behandelen van de klacht, leert de fysiotherapeut je ook hoe je nekklachten kunt voorkomen. Zo ben je snel van je nekklachten af en blijven deze ook weg.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling bij nekklachten is vooral gericht op het geven van informatie en advies, het aanleren van oefeningen en het mobiliseren (in beweging brengen) van de nek. De fysiotherapeut kan je vertellen welke houding of beweging jouw nekklachten verergert of veroorzaakt. De fysiotherapeut zal je dan ook adviseren om bepaalde houdingen of bewegingen te mijden. Daarnaast leer je bij de fysiotherapeut oefeningen die jouw nekklachten kunnen verminderen en voorkomen. Deze oefeningen doe je thuis, onder begeleiding van de fysiotherapeut.