Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Hoe mondwater kan helpen aan een frisse adem

Als je vaak last hebt van een slechte adem dan is dat erg vervelend. Je kunt jezelf daar flink aan ergeren maar ook voor andere mensen is het natuurlijk niet zo prettig. Reden genoeg om een vieze adem zo effectief mogelijk aan te pakken en ervoor te zorgen dat deze ook wegblijft.

 

Ga de slechte bacteriën effectief aan

Als je last hebt van een slechte adem dan wordt deze altijd veroorzaakt door anaerobe bacteriën. Deze slechte bacteriën kunnen zich op verschillende plekken in je keel of mond nestelen en omdat het een soort stinkende hoopjes zijn, zorgen ze voor een vieze adem. Om deze tegen te gaan is spoelen met mondwater een goed plan. Als je je mond spoelt met mondwater dan zorg je ervoor dat deze minder droog wordt en zuurstofrijker. Daar houden de slechte bacteriën niet van en op die manier zullen ze het snelste verdwijnen.

 

Voordeel van een tongschraper gebruiken

Een slechte adem kan ook veroorzaakt worden door een tong die niet schoon is en waarop bacteriën huizen. Deze kun je bestrijden als je spoelt met mondwater maar er zijn ook andere manieren om je tong te ontdoen van de bacteriën, vieze aanslag en deze netjes te reinigen. Kies daarvoor een goede tongreiniger, zoals een schraper. Hiermee kun je zonder te hoeven kokhalzen ook het uiteinde van je tong goed reinigen, waar je met een gewone tandenborstel niet makkelijk raakt en waar zich vaak viezigheid ophoopt waarin de bacteriën zich graag nestelen.

 

Reinig je tong met een schraper, mondgel en mondwater

Er zijn verschillende soorten tongschrapers te koop dus kijk altijd eerst goed even rond welke je het meeste aanstaat. Bij een tongschraper wordt doorgaans een goede mondgel geleverd die je aanbrengt op de tong. Zo wordt het effect versterkt. Heb je de behandeling gedaan? Dan kun je daarna nog met mondwater spoelen voor een frisse adem.

 

Ga tandsteen en gaatjes tegen

Heb je last van tandsteen? Dan kan dat, indien er niet tijdig wordt ingegrepen, grote gevolgen hebben voor je tanden en kiezen. Tandsteen voelt niet alleen vervelend aan maar als het niet op tijd verwijderd wordt, zorgt het ervoor dat je tanden steeds losser komen te staan en je ze zelfs kunt kwijtraken op den duur. De tandarts kan tandsteen verwijderen maar je kunt dit zelf ook tussen de bezoeken door doen zodat het niet teveel wordt en ernstige problemen tot gevolg heeft.