Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Hoeveel keer per week moet je sporten?

Hoeveel keer per week moet je sporten? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. Want wat is nu de optimale hoeveelheid? 1 keer per week? 2 keer per week? Elke dag van de week? En zijn voedingssupplementen nodig om je sportdoelen te behalen? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

 

Wat is je doel?

Het korte antwoord op de vraag hoe vaak je moet sporten is zo’n 3 tot 4 keer per week. Maar hoe vaak je per week moet sporten is ook erg afhankelijk van je doel. Wil je afvallen, conditie opbouwen op spieren opbouwen? Als je weet wat de reden is waarvoor je wilt gaan sporten is het goed op jezelf een doel te geven die je wilt behalen.

 

Hoe vaak per week sporten voor afvallen?

Afhankelijk van hoeveel gewicht je wilt verliezen en in hoeveel tijd, kan je bepalen hoeveel keer per week je moet sporten.

Als je doel is om binnen drie maanden 5 kilo af te vallen zul je zo’n 2 tot 3 keer per week een goede cardio training moeten doen. Ook zul je tijdens deze trainingsperiode op je eten moeten letten. Om af te vallen moet je meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt. Zolang je je voeding in combinatie met je trainingen goed op pijl hebt kan twee tot drie keer per week sporten al goed genoeg zijn.

 

Hoe vaak per week sporten voor opbouw van conditie?

Een goede conditie hebben is altijd fijn. En nog gezond ook! Wanneer je je conditie wilt opbouwen telt elke training. Eén keer per week zou al genoeg moeten zijn om je conditie wat te verbeteren. Maar wil je je conditie in een hoger tempo verbeteren, dan is het aan te raden om minimaal drie tot vier keer per week cardio en andere conditionele oefeningen te doen.

 

Hoe vaak per week sporten voor opbouwen van spieren?

Als je wilt gaan sporten voor spieropbouw moet je oppassen dat je je spieren niet overtraind door te zware gewichten te gebruiken of te vaak in de week te sporten. We snappen heel goed dat je zo snel mogelijk spieren wilt opbouwen, maar zorg er altijd voor dat je minimaal één rustdag in de week hebt. Ook is het goed om de hoeveelheid trainingen op te bouwen. In één keer 6 dagen per week een zware krachttraining doen heeft niet zoveel zin. Bouw op met twee tot drie trainingen per week en breid dit na een tot twee maanden uit naar meerdere trainingen in de week. Wel is het nodig om minimaal twee tot drie keer per week te gaan om goede resultaten in de spieren en kracht terug te zien.

 

Zijn voedingssupplementen nodig?

Voedingssupplementen zijn vaak niet nodig om je sportdoelen te behalen. Wel kunnen bepaalde supplementen zoals een pre-workout je een extra boost geven tijdens je workout. Ook zijn supplementen die helpen bij herstel van de spieren.

Ben je van plan om voedingssupplementen te gebruiken als aanvulling op je workout? Dan kan je terecht op de webshop van Solid Supplements.