Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Holistische massage

Als je houdt van massages, maar ook bezig bent met het spirituele aspect van je zijn, dan is een holistische massage misschien wel eens de moeite waard om uit te proberen. Wat maakt een holistische massage anders dan een gewone massage, en wat zijn de voordelen ervan? In het onderstaande artikel lees je alles wat je wilt weten!

Wat is een holistische massage?

Het wordt holistisch komt eigenlijk van het Griekse woord ‘Holos’, wat zoals betekent als ‘heel’. Bij een holistische massage wordt het lichaam dan ook niet gezien als een afzonderlijke entiteit, maar als een onderdeel van een groter geheel.

Een mens bestaat immers uit méér dan gewoon zijn of haar fysieke lichaam, en heeft ook een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel ‘lichaam’. Al deze aspecten samen vormen je echte Zelf, en daar speelt een holistische massage op in!

Je lichaam én geest helen, met een holistische massage

Bij een holistische massage ligt de nadruk op het verhelpen van spanningen, problemen en blokkades die zich in één bepaald aspect van je Zijn voordoen. Er wordt van uitgegaan dat lichamelijke klachten het gevolg zijn van een verstoord energiebalans – en dat betekent dat deze verstoring ook via het lichaam kan worden onderzocht en verholpen.

Kortom, lichamelijke klachten worden gebruikt als uitgangspunt om inzicht te krijgen in jezelf. Je lichaam geeft duidelijke signalen om je aandacht op iets te vestigen, dat aandacht nodig heeft. Vaak zijn dat dingen die aan je actieve bewustzijn ontsnappen, en dus via het lichaam tot uiting komen.

Of het nu gaat om negatieve gedachten of destructieve gevoelens, het zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die het lichaam kan vasthouden. Het is via een holistische massage mogelijk om deze weer los te laten. Het geheim? Lichamelijke aanraking brengt je in contact met jezelf, en dat brengt hoe dan ook genezing en gezondheid met zich mee!