Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Hulp bij ADD voor volwassenen: Waar te beginnen?

ADD is een vorm van ADHD waarbij de hyperactiviteit ontbreekt, maar er wel sprake is van aandachtsproblemen en concentratiestoornissen. Deze stoornis kan invloed hebben op alle aspecten van het leven van een volwassene, zoals werk, relaties en persoonlijk welzijn.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop volwassenen met ADD hulp kunnen krijgen. Hieronder vind je een aantal suggesties:

Diagnose en behandeling

De eerste stap in het omgaan met ADD is het krijgen van een diagnose. Een specialist, zoals een psychiater of psycholoog, kan helpen om te bepalen of er sprake is van ADD en kan suggesties doen voor behandeling. Dit kan bestaan uit therapie, medicatie of een combinatie van beiden. Het is belangrijk om te onthouden dat ADD behandelbaar is en dat er geen schaamte hoeft te zijn om hulp te zoeken.

 

Leer over ADD en het zoeken van ondersteuning

Het is nuttig voor volwassenen met ADD om zoveel mogelijk te leren over hun aandoening. Er zijn talloze boeken, artikelen en online bronnen die informatie bieden over ADD en hoe ermee om te gaan. Door een beter begrip van hun aandoening te krijgen, kunnen volwassenen beter begrijpen hoe ze hun leven kunnen organiseren en welke stappen ze kunnen nemen om hun symptomen te verminderen. Een andere belangrijke stap voor volwassenen met ADD is het leren van coping strategieën. Dit kunnen technieken zijn om de aandacht te verbeteren, zoals het gebruik van lijsten of timers, of het creëren van routines om dagelijkse taken te vereenvoudigen. Het leren van deze strategieën kan helpen om een gevoel van controle te krijgen over het dagelijks leven. Ook kan het kan eenzaam en frustrerend zijn om te leven met ADD. Het zoeken van ondersteuning bij vrienden, familie of een ondersteuningsgroep kan helpen om gevoelens van isolatie te verminderen en tips te krijgen van mensen die vergelijkbare ervaringen hebben.

https://www.add-coaching.nl/