Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Hypnotherapie Den Haag

 

Waarom Praktijk voor Transformatie.nu?

Veel mensen lopen met een probleem of klacht rond en vinden niet de juiste psychologische hulp die effectief is. Wat mensen willen is: in ieder geval van hun klachten/problemen af en een gewenst resultaat bereiken. Ik had ontdekt waar mensen echt behoefte aan hebben en welke methoden ervoor zorgen dat het probleem bij de oorzaak wordt aanpakt, als het ware een transformatie. (overigens is de oorzaak van een probleem vinden niet altijd nodig).

Dus stoppen met die oeverloze gesprekken voeren over je problemen, want dat lost meestal niets op. Ook onnodige middelen slikken houden mensen vast in een kringetje van de klacht die ze al hebben. Wanneer mensen depressieve klachten hebben dan willen ze weten hoe ze daar uit kunnen komen.

De zoektocht naar effectieve psychologische hulp?

Toen ik 26 jaar was, las ik een artikel over hypnotherapie en ik was verheugd welke positieve effecten dit kon hebben op iemands leven. Ik heb er toen niets meegedaan omdat ik met een andere opleiding bezig was. Op een gegeven moment was er een aanleiding om wel die stap te zetten om de opleiding voor hypnotherapeut te gaan volgen. 

Op mijn 40ste werd ik namelijk geconfronteerd met diverse nare persoonlijke gebeurtenissen in mijn leven.
Ik stond echt op een punt in mijn leven dat ik dacht: of ik blijf me rot voelen, of ik ga er wat van maken. En ik koos voor het laatste. Ik ging toen doen wat ik eigenlijk sinds mijn 26ste al wilde doen. Opleidingen volgen om mensen te helpen weer grip op mijn eigen gevoelens en mogelijkheden te krijgen, waardoor zij beter in staat zijn om hun leven een positieve wending te geven, (en ook die van mijzelf op dat moment ☺).

Ik begon eerst met een 2 jarige NLP opleiding en daarna ging ik verder met de 4 jarige hypno-psychotherapie opleiding. (dit deed ik naast mijn werk in de GGZ instelling).

Zo doende ben ik eind jaren 90 begonnen met de meest effectieve opleidingen die een antwoord kunnen vinden op de vraag die veel mensen bezig houdt: hoe kom ik van nare psychische of psychosomatische klachten af?  Na 6 jaar studie had ik behoorlijke wat kennis op gedaan en ik wist dat ik hier mijn cliënten zou kunnen helpen. Er volgde nog vele andere opleidingen, zodat ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen op mijn vakgebied.

 

De Praktijk voor Transformatie

In het jaar 2000 moest ik een naam bedenken voor mijn website en mijn praktijk. En dat was even zoeken, maar opeens wist ik het. Mensen willen veranderen/transformeren van een niet gewenst probleem naar wat wel gewenst is. Als het ware transformeren om je goed te voelen en wel NU.

Dus  de naam van de praktijk was geboren: www.praktijkvoortransformatie.nu . Hoezo transformeren, want naar mijn overtuiging is ieder mens goed zoals die is. Helaas zijn er momenten dat je vast loopt in je leven, iets naars hebt meegemaakt wat je niet los laat. Het kan ook zijn dat je bepaald gedrag, gedachten of gevoelens hebt die je liever niet hebt en je functioneren belemmerd. Deze klachten/problemen kunnen ook weer invloed hebben op je lichamelijk gestel, zodat je ook lichamelijke klachten (psychosomatische klachten) kunt ontwikkelen. 

Een voorbeeld is dat wanneer mensen onder (te grote) stress leven of verlies ervaren van een partner/familielid of vrienden. Ook wanneer er problemen ontstaan door te grote werkdruk, of je verliest je baan, of door ziekte, dan kunnen er lichamelijke en/of psychosomatische klachten) en psychische klachten ontstaan. Bijvoorbeeld:

 • (chronische) Pijnklachten in schouder en rug (o.a. hernia, fybromyalgie of chronische pijnklachten).

 • Burnout

 • Prikkel bare darm syndroom

 • Migraine

 • Slapeloosheid

 • Depressieve gevoelens

 • Angst/paniek

 • Emotionele uitbarstingen

 • Faalangst

 • Weinig zelfvertrouwen  

 • Het kan ook een negatief effect hebben op bijvoorbeeld het ontstaan of verergeren van: fybromyalgie, reuma, kanker, chronische pijnklachten en kan herstel op genezing negatief beïnvloeden.

Mensen willen graag hulp voor bovenstaande klachten en doen er vaak alles aan om beter te worden. Ze laten zich onderzoeken, slikken van middelen of hebben er al over gepraat met een therapeut of psycholoog. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren en zoek je naar oorzaken van je klachten omdat de klacht niet veranderd? Of wil je weten wat voor invloed jezelf kan krijgen op je klachten?

Praktijk voor Transformatie biedt je diverse therapieën en coaching methoden aan, om de oorzaak van je klachten te onderzoeken zodat wij daar samen mee aan de slag kunnen gaan. Ook kan hypnotherapie, EMDR en NLP bijvoorbeeld mensen ondersteunen in genezingsprocessen, zoals tegenwoordig vaak ook in diverse ziekenhuizen wordt toegepast.
Het kan ook zijn dat we de oorzaak niet hoeven te weten van de klacht.
De methoden die ik gebruik geven mensen vaak zelf het inzicht hoe de huidige situatie is en hoe we vandaaruit in het nu, de klacht kunnen veranderen (transformeren) naar een meer gewenst resultaat. Zo zijn mensen in staat hun nare gedachten te veranderen in helpende gedachte/gevoel en gedrag. 

(Wij vinden de samenwerking tussen de reguliere zorg belangrijk. Wanneer een cliënt zich aanmeld bij de praktijk dan zullen we in overleg met de cliënt, de arts inlichten over de behandeling die wij bieden. Wanneer een arts een bepaalde behandeling voorschrijft dan respecteren wij dat. Overigens  worden cliënten regelmatig doorverwezen door artsen of arbodiensten).

Ik merkte in de praktijk dat mensen meer willen dan alleen maar praten over hun problemen (dat is bewust, 5 %). Ze wilde namelijk dat de oorzaak werd aangepakt. En dat biedt bijvoorbeeld hypnotherapie, NLP en EMDR.
Deze therapieën en coachings methoden hebben invloed op je onderbewuste gevoelens (95%) en ervaringen die mensen vaak bewust niet weten dat ze deze hebben. Het helpt om nare ervaringen/gedachten of gevoelens te verwerken.

Een voorbeeld: een nare ervaring die kinderen op hun 7de jaar mee maken, kunnen ze zich (onbewust) een leven lang met zich mee slepen.
Een simpel voorbeeld;
een kind wordt uitgelachen tijdens een spreekbeurt op school. Dit kan een intens heftige ervaring geven. Het brein gaat hiermee aan de slag. Het kind krijgt daar een gedachte over: bijvoorbeeld dit is zo erg, ik kan niet spreken voor een groep, ik ben een stommeling en wanneer deze gedachten maar vaak worden herhaalt, dan wordt dit een overtuiging. Het wordt een onbewuste overtuiging (ik ben niet goed genoeg, ik kan niet voor een groep spreken). Zo kan het zijn dat wanneer je later op je werk in een vergadering iets moet presenteren, je dit met angst en beven doet en je probeert allerlei manieren te vinden om dit te ontwijken.

Een ander bijvoorbeeld: “ ik kreeg een man in de praktijk met burnout en angstklachten. Dit gedrag werd de laatste jaren erger, nadat er enkele nare dingen in zijn leven waren gebeurd. Hij dacht dat hij dit verwerkt had, maar hij  kwam in een burnout terecht.
Na diverse sessies verwerkte hij nare ervaringen. Dit gaf meer inzicht betreffende zijn burnout. In een andere sessie kwam heel duidelijk naar voren dat een bepaald angstgedrag die hij had ontwikkeld niet bij hem hoorde, maar dat hij dit gekopieerd had van 1 van zijn ouders”.
Eigenlijk wist hij wel dat hij last had van dit gedrag van zijn ouder, maar kon daar bewust (cognitief) niets aan veranderen, ook al deed hij zijn best hiervoor.

Door een NLP-methode die dit nare onderbewuste patroon ontdekte konden we ook dit als het ware omdraaien, zodat deze nare overtuiging los gelaten kon worden. Er vond een spontane positieve verandering plaats bij deze man. Dus een transformatie.

 

Hoe helpen deze therapie en coaching-sessies thuis en op het werk?

Naast de therapie en coaching sessies leer ik cliënten ook methoden om toekomstige problemen zelf aan te pakken. Cliënten ervaren dit als zeer prettig en zinvol. Vaak zeggen ze dan ook: “dit had ik eerder willen leren toen ik op school zat of toen ik problemen kreeg in mijn leven”.

Zo zijn er tientallen voorbeelden te noemen van bereikte resultaten van cliënten. Enkele voorbeelden hiervan kunt u lezen op de website bij de testimonia.

Wil jij invloed op jouw leven?

Wanner je een echte verandering wilt in je leven en het liefst ook nog één die blijvend is dan kan de praktijk voor Transformatie je die mogelijkheden bieden. 

Bijvoorbeeld: hypnotherapie:  Replacing opioids with hypnosis for pain treatment | David Spiegel you tube filmpje en 

“Tranceformation:” David Spiegel on how hypnosis can change your …

https://scopeblog.stanford.edu/…/tranceformation-david-spiegel-o…

10 mrt. 2015 – That is the basic neurological explanation of hypnosis, says David Spiegel, MD, director of the Center on Stress and Health and medical …

 • Uit onderzoek blijkt wat bijvoorbeeld gedaan is naar gebruik van hypnotherapie. Daar blijkt uit dat dit de dit de meest effectieve manier is, boven andere vormen van bijvoorbeeld cognitieve therapie of psychotherapie.
  Voorbeeld: we maken 5 % gebruik van ons bewuste en 95 % procent van ons onderbewuste.

 • Hypnotherapie maakt gebruik van trance (ontspanning) en daardoor is er een gemakkelijke toegang tot het onderbewustzijn. Het bewustzijn voorkomt dat we het onderbewustzijn benaderen, terwijl we door in het contact te komen met het onderbewuste, we de kans krijgen om onbewuste gevoelens en ideeën aan te spreken, waardoor we een beter beeld krijgen van onze behoeften en mogelijkheden en nare gevoelens/gebeurtenissen kunnen verwerken. Overigens heeft de cliënt totale grip op wat hij/zij wilt of wat niet. Het is door middel van hypnotherapie mogelijk om die gevoelens en ideeën te benaderen, om op basis daarvan een genezing in gang te kunnen zetten.

Daarnaast kan hypnotherapie  ook genezingsprocessen ondersteunen en verbeteren. Een mooi voorbeeld is dat bijvoorbeeld Simontontherapie, wat ontwikkeld is voor mensen die kanker hebben.
Hypnotharapie wordt ook toegepast voor mensen die prikkel bare darmsyndroom hebben (PDS of IBS irritable Bowel Syndroom) en wordt tegenwoordig ook in ziekenhuizen toegepast. 

 

 • NLP: maakt duidelijk wat jou bezielt: hoe je denkt, voelt en hoe je gedrag is en hoe jij de dagelijkse wereld om je heen ervaart.  NLP leert je hoe je nare gedachte, gevoelens en je kijk op jezelf en anderen kunt veranderen zodat jouw leven weer magischer wordt.

 • EMDR: nare ervaringen, PTTS en angst klachten te verwerken maar ook voor verlieservaringen, burnout, pesterijen en meer.

 • Psych-K: helpt onder meer om onbewuste overtuigingen waar je last van hebt te veranderen naar gewenste overtuigingen.

 • Relatietherapie EFT: is ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada.
  Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. 

 • Mindfulness: “Mindful” zijn betekent letterlijk: indachtig zijn. Aandacht hebben voor je innerlijke wereld. Mindfulness is een aandacht training waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende methodes om je aandacht bij je directe ervaring van je innerlijk te brengen. Dat geeft innerlijke rust.

 

Wat is jouw meerwaarde als je nu kiest voor de Praktijk voor Transformatie?

 • Professionele hulp door ervaring van meer dan 18 jaar (vanaf 1999) in de praktijk en 39 jaar in GGZ instellingen.

 • Door de diverse therapie- en coaching methoden die gebruikt worden in de Praktijk voor Transformatie, kunnen we voor (bijna) elke cliënt effectieve hulp  aanbieden. 

 • Er zijn geen wachtlijsten, cliënten kunnen meestal dezelfde week of binnen 3 weken een afspraak maken voor een intake.

 • Praktijk voor Transformatie is aangesloten bij beroepsverenigingen en houdt zich aan de privacywet. 

 • De benadering in de praktijk is vriendelijk, soms doortastend, doelgericht en oplossingsgericht.

 • Je leert technieken die jezelf kan toepassen in je werk of privéleven wanneer dit nodig mocht zijn.

 • 95% van de cliënten behalen hun gewenste doelen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden wat de Praktijk voor Transformatie voor jou kan betekenen, bel dan voor meer informatie 06-47794494 of mail naar: info@transformatie.nu. 

 

https://transformatie.nu/