Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Infrarood en gezondheid

Infrarood verwarming is één van de meest revolutionaire elektrische verwarmingssoorten. In tegenstelling tot traditionele verwarming, verwarmt infrarood verwarming niet de lucht, maar objecten en vaste materie die in een bepaalde ruimte aanwezig zijn. Deze verwarmde objecten stralen hun warmte weer uit naar de omgeving en zo wordt de ruimte geleidelijk opgewarmd. Infrarood verwarming is dus directe verwarming door middel van infraroodstraling. Maar in hoeverre is infraroodstraling gezond voor het menselijk lichaam? 

Wat is infraroodstraling?

Infraroodstraling is geen nieuw fenomeen. Infrarood is namelijk van nature al aanwezig in de vorm van zonnestralen. Dit is ook de reden waarom de warmte van een infrarood kachel aangenaam aanvoelt. Het lijkt alsof je huid wordt opgewarmd door de zon. Regelmatig zul je horen dat te lang in de zon zitten niet gezond is voor de huid. Dit komt doordat naast infraroodstraling ook uv-straling vrijkomt. Deze straling is ongezond en doet de huid verkleuren en in het ergste geval zelfs verbranden. Bij infrarood verwarming ontbreekt de uv-straling. Je geniet dus alleen van de warmte van infrarood, maar ook van enkele voordelen voor je gezondheid. 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van infrarood verwarming?

Het spreekt voor zich, dat infraroodstraling een aangename verwarming is voor mensen met chronische spier- en gewrichtsklachten, zoals reumapatiënten. De infraroodstraling verwarmd direct de spieren en dit vermindert pijnklachten. Ook sporters hebben veel belang bij opwarming van de spieren door infrarood voor het opwarmen van de spieren. Na het sporten helpt infraroodstraling juist om de spieren sneller te laten herstellen. Een belangrijk verschil met conventionele verwarming, is dat er geen luchtverplaatsing plaatsvindt bij een infrarood kachel. Hierdoor heb je geen last van stof en schadelijke bacteriën die door de ruimte zweven. Infrarood verwarming is daarom zeker aan te bevelen voor mensen met een stofallergie of die gevoelig zijn voor allergieën.

Ga ook voor infrarood verwarming 

Spreken de gezondheidsvoordelen van een infrarood kachel je ook aan? Lees dan alles over infrarood verwarming op de website van Verwarmwinkel. Hier kun je online diverse soorten infrarood panelen aanschaffen. De panelen geven je veel vrijheid om overal op te hangen, van woonkamer, slaapkamer tot badkamer. Je krijgt iedere ruimte in huis gemakkelijk opgewarmd en tevens zijn de fraai uitziende infrarood panelen een aanwinst voor je interieur. 

https://verwarmwinkel.nl