Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Is kraanwater gezond voor je?

Er ontstaat nog wel eens een discussie over welk water je het beste kan drinken. Is het water uit een bron, is het water uit de kraan, of is het misschien wel RAW water? Kraanwater wordt vaak gezien als het water wat je het beste niet kunt drinken omdat het vol zou zitten met metalen en kalk. Maar is dat ook echt zo? En is het water wel gezond voor je?

 

Er kan worden gesteld dat het water uit de kraan gezond voor je is. Er wordt namelijk hoge eisen gesteld aan het kraanwater. De biologische en de chemische veiligheid is dan ook erg hoog. Het water wordt constant in de gaten gehouden en geanalyseerd en daarnaast is het drinkwater in Nederland over het algemeen erg hygiënisch omdat er gebruik wordt gemaakt van een meerfiltersysteem. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat een drinkwaterbedrijf een kookadvies uitgeeft. Dit gebeurd meestal wanneer er sprake is van een kapotte leiding. Dit komt echter zelden voor.

Gezond water

Het water uit de kraan is niet ongezonder dan het water uit een bron. Door de hoge eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van het water kun je het veilig drinken en hydrateer je je lichaam er op de goede manier mee. Als je er toch zeker van wilt zijn dat je echt geen schadelijke stoffen binnenkrijgt of er zeker van wilt zijn dat je water nog net een keertje extra gefilterd is, dan kun je kiezen voor een drinkwaterfilter van Soft Water Systems. Het drinkwater filter Soft Water Systems zijn speciale filtersystemen die bijdragen aan lekkerder en veiliger kraanwater. Zware metalen, chemicaliën en plastic deeltjes worden geheel uit het water gefilterd en daarnaast kun je er zeker van zijn dat je alleen water drinkt, en meer niet. De filter is zeer krachtig. Alhoewel de kwaliteit van het water in Nederland erg goed wordt getest en daarnaast ook goed in de gaten wordt gehouden, kan het nog steeds wel eens voorkomen dat er keurstoffen achterblijven of chloorverbindingen. Bacteriën vinden ook wel eens hun weg in het water, maar ook antibiotica en metalen (zoals lood). Door gebruik te maken van deze filters zorg je ervoor dat je ook deze kleine deeltjes niet meer binnen zult krijgen en je kan genieten van een puur glaasje water. Bekijk de mogelijkheden nu.