Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Kan een bord in de oven?

Kan ik mijn borden voorverwarmen in de oven?

Het is een koude zaterdagavond tijdens een langdurende COVID lockdown. Uw vrienden hebben een uitnodiging van U ontvangen om een knusse avond door te brengen bij U thuis. Na een bubbelende aperitief, serveert U een overheerlijk voorgerecht aan Uw geliefde tafelgasten. Een paar glazen wijn verder, verheugt U zich op het feit dat er een geweldig hoofdgerecht klaar staat. Op dat moment begeeft U zich langzamerhand richting Uw keuken en vraagt zich af: Kan ik mijn borden voorverwarmen in de oven?

Luxe servies & etiquette bestek

De reden dat deze markante vraag door Uw hoofd schiet, is het feit dat U voor 8 personen een warm gerecht wilt serveren. Met dat schitterende luxe servies en een tafel ingedekt volgens etiquette bestek, hoort een warm bord bij de benodigheden van een uitmuntende avond. In lichte paniek vraagt U aan Uw partner of een bord in de oven kan? Vooral dat luxe servies die U heeft geërfd van Uw grootmoeder. Met een duidelijk antwoord stelt Uw partner U gerust: Kijk eens aan de onderkant van het bord. Het antwoord op Uw prangende vraag Kan een bord in de oven? staat met een logo beschreven aan de onderkant van Uw bord. Het is mogelijk tot een maximale temperatuur, omdat het servies keramisch is.

Weet U het zeker?

Indien U twijfelt over de staat van Uw luxe servies, dan kan het nadelig zijn Uw bord op een hoge temperatuur voor te verwarmen in de oven. Door kleine beschadigingen kan het keramisch bord scheuren. Indien er onder Uw servies niks staat aangegeven over een temperatuurgrens of dat het überhaupt in de oven mag, dan warm Uw bord op een lage temperatuur. In ieder geval onder de 200 graden en voor porselein onder de 160 graden. Na het voorverwarmen kunt U de hoofdact van de avond serveren zonder dat het eten koud wordt. Kan een bord in de oven? Jazeker, en wees de sterrenchef die U altij al heeft willen zijn!

https://serviesxl.nl/