Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Kom maar op met die energieke ogen

Niets zo vervelend als vermoeide ogen. Vaak is een daadwerkelijke vermoeidheid de onderliggende reden hiervan. Maar soms is dit niet geval, na een goede nachtrust kunnen overdag de ogen toch op standje doodmoe staan. Er bestaan allerlei tips en trucjes om deze vermoeide ogen te verbloemen.

Hieronder een aantal tips om de vermoeide ogen tot energieke kijkers om te toveren.

Oog Yoga

Oog yoga, jawel het bestaat. De naam zegt het eigenlijk al, ontspanningsoefeningen voor de ogen.

Door middel van oog yoga zullen de oogspieren ontspannen. Het klinkt nieuw, maar eigenlijk is het een eeuwenoude manier om de ogen te ontspannen. Vreemd eigenlijk, vroeger werd er lang niet zo veel gewerkt met beeldschermen en bestond urenlang naar de telefoon staren nog niet.

Alles wat ervaren wordt komt binnen via de ogen. Al die visuele informatieverwerking kan heel vermoeiend zijn. Even een rustmoment nemen, weg van het beeldscherm en 15 minuten alleen maar vooruit kijken, naar links, naar rechts, omhoog, omlaag. Dit in combinatie met ademhalingsoefeningen zorgt ervoor dat de oogspieren even tot rust komen.

Na de ontspannende kijk oefeningen volgt ‘palmeren’. Het betekent het bedekken van de ogen met de handpalmen en ontspannen. Na het palmeren volgt het knipperen met de ogen. Begin met 10 keer snel knipperen, gevolgd door 20 seconden ogen sluiten. Dit drie keer herhalen. 

Na het uitvoeren van deze oog yoga oefeningen zouden de ogen weer geheel ontspannen moeten zijn.

Oogcrème

Energieke revitaliserende oogcrème, een hele mond vol. Deze oogcrème is diep gehydrateerd en kan oudere uitstralingen helpen verminderen. Het helpt donkere kringen, fijne lijntjes en wallen te verminderen. Een goede reiniging is essentieel. Na het reinigen van de ogen kan deze crème worden aangebracht om zo een frisser en energiekere uitstraling te creëren.

Make-Up

Een goede make-up doet wonderen. Wallen kunnen eenvoudig worden weggewerkt door middel van een concealer. Dit in combinatie met een foundation zorgt voor een frisse blik.

Wenkbrauwlift

Een andere, ingrijpende methode, is de wenkbrauwlift. Door middel van een operatie wordt overtollig huid weggehaald om zo de ogen een ‘lift’ te geven. Deze methode wordt vaak toegepast wanneer er geen andere mogelijkheid meer voor handen is. Wanneer niets helpt wordt er vaak gekozen voor een dergelijke operatie. 

Van oog yoga tot een operatie. Er zijn voldoende mogelijkheden om vermoeide ogen tot het verleden te laten horen. Ontdek het bij Ooglift.

 

https://ooglift.nl/