Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Kratom, de wonderplant uit Indonesië.

In Indonesië kennen ze Kratom al duizenden jaren.

Kratom wordt in Indonesië al van oudsher door de werkers op het land gebruikt om meer energie en werklust te krijgen. Het is erg populair onder de plaatselijke bevolking en het wordt ook steeds populairder bij ons in het Westen. Maar wat is Kratom?

Wat is Kratom?

Kratom is officieel een plant, maar als je de plant ziet, dan ziet het er eerder uit als een grote boom. Het is dan ook een prachtige, indrukwekkend grote, metershoge plant, vol met donkergroene bladeren. En de bladeren? Dat is het interessante onderdeel van de Kratom plant.

De verschillende bladeren van Kratom

Kratom groeit in een aantal landen in Zuid-oost Azië. De meeste Kratom is afkomstig van de Indonesische eilanden Bali, Borneo en Sumatra. Maar er komt ook mooie kratom uit Maleisië, Thailand en Vietnam. De bladeren van de Kratomplant zijn voorzien van dikke bladnerven. De Kratombladeren hebben drie kleuren, namelijk rood, wit of groen. De kleur van de bladnerven wordt bepaald door de soort, maar geeft de plant ook andere eigenschappen mee. De eigenschappen worden ook sterk bepaald door het land van afkomst.

Zo worden de effecten van Witte Kratom (Kratom met witte bladnerven) voornamelijk toegeschreven aan stimulatie en stemmingsverbetering en wordt het veel toegepast voor verhoogde concentratie, alertheid, motivatie en uithoudingsvermogen tijdens lange werkdagen. 

Kratom met rode bladnerf is veruit de meest populaire Kratomsoort. Waarschijnlijk komt dit omdat Rode Kratom het meest allround is in de eigenschappen en vooral bekend staat om de kalmerende en tegelijkertijd stimulerende eigenschappen. Het ontspant de spieren en helpt de wil te versterken.

Groene Kratom is een tussenvariant en staat vooral bekend om zijn milde energiegevende eigenschappen, waarvan wordt beweerd dat het je een behoorlijk vrolijke werklust kan geven. 

Er is ook nog een gele of gouden variant. Echter heeft Gouden Kratom niets met de kleur van de bladnerven te maken, maar met de wijze van drogen (oxidatie) van de bladeren van de Kratomplant met witte of groene bladnerf. De Gouden Kratom wordt omschreven als energetisch en euforisch.

 

Waar koop je Kratom?

Tien jaar geleden had nog niemand van Kratom gehoord, maar tegenwoordig hoor je er steeds vaker over. In Smartshops kan je Kratom aanschaffen, maar de kwaliteit is niet altijd even goed. Als je zeker wil zijn van goede kratom kijk dan eens op www.smartpalace.nl Deze online Smartshop verkoopt Herbal Palace Kratom, die een strenge selectie voeren bij de inkoop van Kratom.

https://smartpalace.nl/kratom-kopen/