Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Leven met ADD

ADD, de meeste zullen er wel eens van gehoord hebben, maar niet iedereen weet precies wat het inhoud. ADD is een aandoening die het vermogen om aandacht bij activiteiten te houden enorm verlaagd. Mensen met deze aandoening hebben dus een minder goed concentratievermogen, hun brein werkt een klein beetje anders dan die van mensen zonder ADD. Het is voor mensen met de aandoening gewoon moeilijk om om aandacht te houden en te concentreren gedurende allerlei dagelijkse activiteiten. Leven met ADD is dus voor sommige best lastig. Er zijn meer kenmerken, gelukkig zijn er ook positieve kenmerken. Een diagnose voor ADD komt niet altijd op jonge leeftijd, sommige mensen krijgen hem pas als ze volwassen zijn. Voor het grootste deel is deze aandoening erfelijk bepaald. Leven met ADD kun je leren, want in het begin is het meestal niet zo makkelijk.

 

De kenmerken en omgaan met ADD

ADD heeft een aantal kenmerken waaraan je zou kunnen herkennen dat iemand of jijzelf het hebt en waar je dus dagelijks mee moet dealen. Leven met ADD is iets dat je moet leren en niet iets dat vanzelf komt. Een aantal kenmerken van de aandoening op een rij:

–       Gevoelig

–       Stemmingswisselingen

–       Concentratievermogen moeilijker

–       Perfectionistisch

–       Creatief

–       Slaapproblemen door drukte in hoofd

–       Uitstelgedrag

 

Niet allemaal negatief

Ze zijn dus echt niet allemaal negatief, mensen met add zijn ook super betrokken en gevoelig en ook erg creatief en perfectionistisch. Het leven met ADD kan soms best lastig zijn, gezien het concentratievermogen dat lager ligt dan normaal en de vele moeite die iemand moet doen om zijn aandacht ergens bij te houden. Daarnaast slaapproblemen door de drukte in het hoofd samen met het concentratieprobleem kunnen erg vermoeiend zijn. In de loop der jaren leer je er gelukkig vaak beter mee omgaan en kan het makkelijker worden. Je leert wat je sterke punten zijn en hoe deze in te zetten en hoe je beter kunt omgaan met de minder sterke kanten.

https://www.add-coaching.nl/leven-met-add/