Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Loopbaancoaching beantwoord vragen over je werk en de toekomst

Velen van ons lopen vroeg of laat in hun werkende leven tegen bepaalde vragen op. Vragen waar we niet altijd een sluitend antwoord op hebben.

Laat staan dat we met die antwoorden in staat zijn concrete stappen te zetten naar effectieve oplossingen. Daarom is het heel fijn dat er mensen bestaan die van loopbaancoaching hun werk hebben gemaakt.

Bij Loopbaanpoort.nl werken de beste gecertificeerde coaches, expert op hun vakgebied en met 10+ jaar ervaring in deze dienstverlening.

Iedere coach van Loopbaanpoort heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in loopbaancoaching en outplacement. Je mag ze gerust senior coaches noemen. Ze zijn gecertificeerd door Noloc/CMI, beroepsvereniging van Loopbaanprofessionals.

Persoonlijke begeleiding bij het oplossen van loopbaanvragen, dat is hun specialiteit. Je kunt loopbaancoaching zien als een persoonlijk ontwikkelingstraject. Het brengt je nieuwe en diepgaande inzichten over jezelf in relatie tot je werk.

Je stoeit met vragen als:

Je wilt een nieuwe stap zetten, maar je weet niet goed in welke richting. Je twijfelt of je nog wel op de juiste plek zit. Je hebt zin met meer energie naar je werk te gaan. Bij Loopbaanpoort.nl ga je met je persoonlijke coach actief aan de slag met je vragen.

Wat is het resultaat daarvan?

Het wordt je helder wat je talenten en kwaliteiten zijn en je verkrijgt inzicht op wat je echt wil in je werk. Persoonlijke issues die je eventueel belemmeren worden helder en hebben minder impact op je dan voorheen. De opgedane inzichten versterken je zelfvertrouwen. De regie over je leven hernemen en bewust keuzes maken gaat je een stuk eenvoudiger af!

Hoe werkt een loopbaancoachtraject bij Loopbaanpoort.nl?

Je begint met het eenvoudig maken van een afspraak voor een kosteloos oriënterend persoonlijk kennismakingsgesprek.

Er zitten loopbaancoaches verspreid over het land dus er is er altijd één bij jou in de buurt. In dat kennismakingsgesprek gesprek zoomen ze in op jouw loopbaanvragen en stemmen af wat jij nodig hebt om je doel te bereiken. De coach stelt de benodigde stappen, inzet van middelen (testen, huiswerkopdrachten), doorlooptijd en aantal gesprekken voor.

Ga je akkoord, dan gaan jullie van start.

Loopbaancoaching is een proces van reflecteren, inzichten opdoen en perspectief opbouwen. Hoe precies, dat is voor iedereen weer anders. Daarom zijn deze trajecten altijd maatwerk.

Samen met je coach breng je jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart. Dit helpt ook eventuele knelpunten in jouw functioneren beter te begrijpen. Dat kan met een test, maar bijvoorbeeld ook aan de hand van een biografische opdracht. Inzichten in bewuste maar ook onbewuste drijfveren helpen je ontdekken waar je echt energie van krijgt, maar ook waardoor je ontwikkeling stagneert.

De inzichten uit dit zelfonderzoek helpen je helder te krijgen hoe jij het best tot je recht komt op werkgebied. Met hulp van je coach formuleer je jouw doelstelling en maak je een plan om dat doel ook daadwerkelijk te realiseren. Aan het einde van het traject heb je jouw koers helder voor ogen.

Loopbaancoaching bestaat meestal uit 10 tot 15 uur begeleiding, met een doorlooptijd van circa 3 maanden. Als het je beter uitkomt, kun je de begeleiding ook over een langere periode uitsmeren, net wat jou past. Bij afronding heb je een helder doel en de tools om dat doel te realiseren. Daar kunnen we je uiteraard ook bij helpen. Loopbaanpoort.nl ondersteunt je dan bijvoorbeeld bij effectief solliciteren en netwerken, of het opzetten van je eigen onderneming. Zodat jij zo snel mogelijk met plezier en energie aan het werk bent!

Dus samenvattend; wat levert loopbaancoaching jou op?

-Inzicht in je persoonlijke waarden en drijfveren. – De herontdekking van je talenten, kwaliteiten en ook van je valkuilen. -Zelfkennis en duidelijkheid over welk werk echt bij jou past. -Vertrouwen in je eigen keuzes en tools om die ook te waar te maken. -De motivatie en de energie om actief verder te bouwen aan je loopbaan.

Het zal je duidelijk worden wat je kwaliteiten zijn en je verkrijgt inzicht op wat je echt wil in verband met werk. Persoonlijke problemen die je eventueel belemmerden worden helder en die hebben minder impact op je dan eerder. De opgedane inzichten versterken jouw zelfvertrouwen. Regie hernemen en bewust keuzes maken gaat je een stuk eenvoudiger af.

 

 

 

Advertentie: holistisch coach opleiding volgen?