Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Magnesium in jouw voeding: het belangrijkste mineraal voor jouw lichaam

Magnesium voeding is een manier om jouw gezondheid op peil te houden. Magnesium is een enorm belangrijk onderdeel van jouw lichaam. Het zorgt namelijk voor enzymatische reacties. Om jouw lichaam te laten functioneren zoals het moet, heb jij dit ingrediënt nodig. Ondanks dat magnesium in voeding terug te vinden is, is dit vaak niet voldoende om jouw dieet compleet te maken. Kies daarom voor magnesium in poedervorm. Dit is makkelijk te mixen met jouw dagelijkse dieet en voorkomt dat jouw lichaam een tekort krijgt.

 

Magnesium toevoegen aan jouw voeding

Magnesium is in peulvruchten, noten, bladgroenten en in verschillende zaden terug te vinden. Ondanks dat het in een verscheidenheid aan producten te vinden is, hebben de meeste mensen alsnog een tekort aan magnesium. Door magnesium in jouw voeding te mengen, zorg je dat jij dit tekort compenseert. Magnesium is namelijk beschikbaar in een poedervorm. Deze poedervorm is gemakkelijk te doseren en kan jij bijvoorbeeld mixen in jouw smoothie of mengen in jouw yoghurt. Door magnesium in jouw voeding te mengen heb jij meer controle over de hoeveelheid die jij per dag binnenkrijgt.

 

De voordelen van magnesium

Magnesium is essentieel voor jouw lichaam. Een lichaam met te weinig magnesium zal niet goed functioneren, waardoor jij te maken krijgt met nare bijwerkingen. Slaaptekort, een slecht humeur, hartproblemen, diabetes of migraine zijn allemaal bijwerkingen. De enige manier om jouw lichaam gezond te houden en deze bijwerkingen tegen te gaan, is om meer magnesium via jouw voeding binnen te krijgen. Door jouw magnesiumgehalte op te hogen zal je een verbetering merken in jouw humeur, zal jouw hart stabiel blijven en zal je eindelijk een goede nachtrust hebben.

 

Hoe gebruik je magnesium in jouw voeding

Ondanks dat magnesium natuurlijk voorkomt in jouw lichaam, betekent het niet dat er geen limiet zit aan de dagelijkse hoeveelheid magnesium die jij binnen kan krijgen. Net zoals dat een tekort slecht is, is een overschot ook niet gewenst. Daarom kies je om jouw magnesium via voeding in te nemen. Mix bijvoorbeeld magnesiumpoeder in jouw yoghurt of mix het in een smoothie. De poedervorm zorgt dat je jouw hoeveelheden beter kan doseren en dat je meer inzicht hebt in hoeveel je extra inneemt.

 

De online winkel voor jouw favoriete supplement

Zodra jij toe bent aan meer magnesium aan jouw voeding, is het tijd om de juiste vorm en de juiste dosering aan magnesium in te slaan. Bij Vitacijn koop jij jouw magnesium voor jouw voeding in. Op deze online winkel vindt je het meest ruime assortiment aan verschillende supplementen, waaronder magnesium. Doordat er keuze is tussen verschillende merken, heb jij de mogelijkheid om verschillende doseringen en prijzen met elkaar te vergelijken. Door online te winkelen heb jij de tijd om dit onderzoek te doen en voel jij je niet opgejaagd door de verkoopmedewerkers. Geniet vervolgens van het gemak van thuisbezorging. Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst, hoef je alleen maar te wachten tot jouw supplementen thuis zijn bezorgd. Zodra je merkt dat ze bijna op zijn, bestel je gewoon binnen enkele seconden een nieuwe lading.