Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Magnesium tabletten

Ervaar jij stress en wil je hier goed mee kunnen omgaan? Of wil je graag extra spieren aanmaken (in de sportschool) en jezelf fitter voelen? Magnesium tabletten kunnen hier bij helpen. Magnesium wordt namelijk gezien als anti-stress mineraal en spierensupplement. Zelfs in gevallen als bij spierpijn, vermoeidheid of menstruatiepijn kan magnesium, in de vorm van magnesium tabletten hier bij helpen. Magnesium is dus een mineraal die een mens nodig heeft bij de opbouw van de botten en spieren, maar ook het zenuwstelsel heeft magnesium nodig. De mineraal helpt bij het samentrekken en het ontspannen van de spieren.

Magnesium nodig

Eigenlijk kun je wel stellen dat we magnesium nodig hebben voor alles wat we doen, aangezien het ook een rol speelt bij de energiestofwisseling. Mocht je nu een magnesiumtekort (denken te hebben), maak dan gebruik van magnesium tabletten. Hoe herken je nu een magnesiumtekort? Een magnesiumtekort kun je herkennen aan onder meer:

–        Hoofdpijn;

–        Prikkelbaarheid;

–        Laag libido’;

–        Spierkramp;

–        Vermoeidheid;

–        Trillend ooglid;

–        Koude voeten en handen.

Uiteraard kunnen deze klachten ook bij andere ziekten voorkomen, maar wil je het zeker weten? Je kunt een magnesium tekort vaststellen aan de hand van de bloed waarden in het lichaam, maar ook aan de cel waarden. Bij de huisarts kun je dit laten testen.

Waar zit magnesium in?

Magnesium kun je ook terugvinden in veel voeding soorten, maar toch zijn er een aantal voeding soorten waar veel magnesium in zit, dit zijn onder meer:

–        Cacao;

–        Bananen;

–        Noten;

–        Zonnebloempitten;

–        Volkoren granen;

–        Zeewier;

–        Boekweit;

–        Groene bladgroenten.

Mocht je nu last hebben van een tekort aan vocht en moet je dit aanvullen? Of heb je een te lage bloeddruk? Dan zijn natrium tabletten de oplossing. Deze tabletten vullen deze aspecten namelijk aan.

https://www.celzouten.eu/categorie/magnesium-tabletten/