Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Manuka honing

De Manuka Honing

Een verscheidenheid aan honing uit Nieuw-Zeeland, Manuka Honing genaamd, staat nu bekend om zijn bijzonder therapeutische en herstellende eigenschappen. Waarom is deze honing zo voedzaam? U hebt ongetwijfeld Manuka Honing van het schap gegrepen als je ooit een pot honing in je handen hebt gehad die in een winkel rond de vijftig euro kostte. De bijen die de nectar consumeren van een bloem op de legendarische “Manuka-struik” in Nieuw-Zeeland, produceren deze onschatbare honing. Je zult echt diep in je zak moeten zoeken naar een pot met deze gouden substantie, want honing wordt steeds zeldzamer en wordt nu beschouwd als een ‘superfood’.

De manuka honing is uniek omdat het een antibacteriële werking heeft vanwege de ongewoon lage pH-waarde. MGO, een andere chemische stof die wordt aangetroffen in Manuka Honing, is ook schadelijk. MGO lijkt geen schade toe te brengen aan menselijke cellen, maar is wel effectief tegen bacteriën, die bijvoorbeeld het herstel van wonden en infecties kunnen versnellen. Ben jij opzoek naar echte Manuka Honing? Bezoek dan onze website Manuka honing 

Manuka Honing

Het is nu volkomen logisch om honing, een eeuwenoude behandeling, te gebruiken om keelpijn en hoest te genezen. De antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van Manuka Honing verminderen ontstekingen en elimineren bacteriën. De honing bedekt de keel met een kalmerende laag die ongemak verzacht en tegelijkertijd micro-organismen uitroeit.

Manuka Honing

Het is handig om te weten dat Manuka Honing een suiker is voordat je een pot leegt. Manuka Honing bevat geen eiwitten of vezels en slechts 70 calorieën en 16 gram suiker per eetlepel. En hoewel hardlopers baat kunnen hebben bij een beetje extra suiker tijdens het sporten, zou je honing moeten consumeren in plaats van de suiker die je anders zou hebben geconsumeerd.