Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Massage Friesland

Een massage, het woord klinkt altijd al goed. Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen die naar een spa gaan om een massage te nemen. Dat snappen we ook wel, heerlijk ontspannen en de wereld om je heen even te vergeten. Wie wil dat nou niet!

 

Wat doet een massage?

Een massage heeft een goed invloed op je zenuwstelsel, het zorgt ervoor dat je zenuwstelsel ontspand waardoor er rust in je lichaam en geest ontstaat. Je wordt bewuster van je lichaam en van jezelf. Er zitten namelijk bepaalde stoffen die tijdens een massage vrij komen, endorfine en oxytocine. Regelmatig een massage nemen kan leiden tot een langdurig positief effect voor het verdwijnen van de klachten.

 

Waarom nemen wij een massage?

Dat massage een lekker ontspannend gevoel kan geven is bij de meeste mensen wel bekend. Maar waarom nemen wij precies een massage, dat kan aan heel veel factoren liggen.

  • Stressklachten
  • Depressieklachten

Maar het is niet alleen maar zo dat mensen een massage nemen omdat ze een bepaalde klachten hebben, ze gaan er ook heen omdat ze het lekker vinden, even die ontspanning.

 

Wat valt er onder stressklachten?

Je wilt het misschien liever niet weten maar misschien ook wel weer wel, maar stress kan behoorlijk een hoop klachten veroorzaken. Een massage zou ideaal zijn om de volgende symptomen de verhelpen.

  • Hoofdpijn
  • Nek, rug, schouderklachten
  • Maagklachten
  • Spierklachten
  • Vergeetklachten
  • Zenuwklachten
  • Spanning klachten

 

We raden het jullie wel aan om eerst langs de huisarts te gaan om vast te stellen dat het stressklachten zijn.

 

Wat zijn depressieklachten?

Depressieklachten kan aan verschillende factoren liggen wat misschien wel heel gevoelig voor de persoon kan zijn. Het is eerst goed om uit te zoeken waar de depressie vandaan komt voordat je naar de volgende stap kan gaan, zo kan het liggen aan een overlijden dierbare, je voelt je schuldig voor iets wat je hebt gedaan of je zit niet lekker in je vel. Het is zeker ook mogelijk dat je depressieklachten kunt creëren door stressklachten. Je lichaam en geest zijn een namelijk. Je kan je bij depressieklachten namelijk somber voelen, je hebt nergens zin in, je voelt je alleen. Een massage zou een van deze problemen kunnen verlichten.

 

Nogmaals we raden het jullie wel aan om eerst langs de huisarts te gaan om vast te stellen dat het depressieklachten zijn.

 

https://www.massagewerkfriesland.nl/