Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Massage, van burn-out naar burnin’

Sandra van Touch of Zen massage Almere vertelt haar verhaal: Af en toe vraag ik me nog steeds af hoe het zo ver is gekomen. Iedereen kent me als een zeer energiek persoon. Het woord stuiterbal wordt rondom mij ook wel gebruikt. Gepassioneerd, goedlachs en spontaan stuiter ik door het leven. Hoe is het dan toch mogelijk dat ik in een burn-out terecht ben gekomen? In alle eerlijkheid, heb ik mij voorheen niet eens echt in kunnen leven in burn-out verhalen. Dat leek zo ver van mijn bed en iets voor mensen met neigingen tot neerslachtigheid. Niets blijkt minder waar. Ook ik kon na 22 jaar mijn beroep niet meer uitoefenen. Ik werkte in de kinderopvang en als ik stilsta bij het feit dat ‘m dat niet meer gaat worden, doet dat nog steeds best pijn. Ik heb het allemaal geprobeerd, therapieën, ontspanningsoefeningen, pogingen tot re-integratie maar het heeft niet mogen baten. Gelukkig is bij de pakken neerzitten, niet iets dat in mijn repertoire zit. Ik heb dus besloten om te gaan voor een andere passie van mij, masseren.

Een massagepraktijk in Almere beginnen ten tijden van Corona, weet je zeker dat je het op orde hebt in die bovenkamer?

Tsja, sommige mensen verklaren me voor gek en dat mag. Sowieso laat ik mij zelden beperken door wat een ander denkt. Ik geloof dat als je ergens een passie voor hebt en ervoor gaat, het goed komt. Dan ga je iets doen dat je energie geeft in plaats van kost. Noem me naïef of noem me dapper, ik heb in ieder geval het vertrouwen. Mijn hartstocht voor massages gaat mij verder brengen.

“Ik heb de vlam die mijn vuur doet branden weer gevonden.”

De keuze maken is stap één maar daarna is het vooral een kwestie van veel leren en hard werken. Als ik alle massagecertificaten die ik inmiddels heb behaalt aan de muur zou willen hangen, zou ik toch echt naar een groter huis moeten verkassen. En dan de hele zakelijke kant die erbij komt kijken. Iets waar ik duidelijk nog in moet groeien. Je kunt je voorstellen uit de beroepskeuzes die ik maak, dat ik niet de meest commerciële instelling heb. Daar moet ik toch een beetje in veranderen, wil ik mijn rekeningen in de toekomst nog kunnen betalen. Dit alles ontwikkelen, doe ik vol overgave want ik heb de vlam die mijn vuur doet branden weer gevonden. En die burn-out? Die dooft langzaam verder. Niet dat het echt helemaal weg gaat, je verandert er blijvend door, maar ik besef me steeds meer dat het zo maar eens een geschenk in vermomming zou kunnen zijn…

 

Sandra Herdink, massagetherapeut bij massagepraktijk Touch of Zen in Almere stad


https://touchofzen.nl/