Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Muur verven

Wordt het weer eens tijd om de muren van je huis een nieuw kleurtje te geven? Dit kan op vele manieren. Het is handig om je van te voren goed voor te bereiden zodat je zeker weet dat de juiste verf op de juiste plek beland als je aan het verven bent. Haal vast alle benodigde spullen in huis en zorg ervoor dat je oude kleding hebt. Op deze manier wordt je mooie overhemd niet vies van de matte muurverf. Een overall aandoen kan ook helpen, deze beschermd de kleding tegen verfspetters. In dit artikel volgen wat tips voor het verven van de muur.

 

Tip 1: Koop de juiste verf. Het is erg belangrijk dat je weet wat je op de muur gaat smeren. Als je graag een krijtbord wil verven op de muur heb je daar andere verf voor nodig dan als je gewoon de muur wit wil maken. Dan kun je het beste voor whitewash verf gaan.

 

Tip 2: Schat van te voren in hoeveel verf je nodig denkt te hebben. Op internet zijn veel tips te vinden om in te schatten hoeveel verf je nodig denkt te hebben. Op die manier zit je niet met een tekort en moet de muur nog half worden geverfd en heb je ook geen liters verf over.

 

Tip 3: Schuur de muur goed zodat er geen verf achter kan blijven in oneffenheden en zodat de muur er egaal uitziet. Zou jammer zijn als je heel veel moeite hebt gedaan om de muur zo mooi  mogelijk te krijgen en het achteraf is verpest omdat de voorbereidingen niet goed genoeg waren.

 

Tip 4: Roer de verf goed door. Om te zorgen dat er geen klontjes in de verf zitten is het verstandig om de verf goed te roeren. Zo weet je zeker dat je het op de juiste manier aanbrengt en dat het overal hetzelfde op de muur komt.