Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Oedeemtherapie Zwolle

Topfit Fysiotherapie geeft oedeem therapie in Zwolle. Oedeem is een medische term voor vocht vasthouden. Er is meer aanvoer dan afvoer van vocht. Iedereen houdt wel een keer vocht vast. Bijvoorbeeld als je te zout gegeten hebt of tijdens warme zomerdagen. Dikke enkels of dikke voeten zijn de meest voorkomende klachten.

Menstruatie of zwangerschap zorgt soms ook meer oedeem (vocht) gaan vasthouden. En als je ooit iets gekneusd hebt; een knie, een pols of een enkel bijvoorbeeld dan weet je wel hoe snel iets kan opzwellen met vocht. Er zijn verschillende soorten oedeem. Zie onder.

Waarom oedeemtherapie?

Oedeemtherapie Zwolle wordt gegeven voor de aandoening die lymfoedeem heet. Lymfoedeem is een vochtophoping. Het vocht op deze plekken kan niet meer gemakkelijk door het lichaam worden afgevoerd. Ergens zit er dan iets wat niet helemaal naar behoren werkt in het lymfestelsel. Een blokkade of verstoring.

De kenmerken van lymfoedeem

Ineens een dikke arm of been is erg vervelend. Bewegen wordt erg lastig en pijnklachten ontstaan snel.  Een strak kledingstuk dat eerder goed zat past misschien nu niet meer goed. Het lichaamsdeel voelt door de oedeem veel zwaarder en vermoeider aan en de huid is meer gespannen. De huid kan rood kleuren op de aangedane plekken.

Wat kan de oedeem fysiotherapeut in Zwolle voor u doen?

We hebben diverse mogelijkheden die wij combineren afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht.

De therapieën van oedeem Zwolle

  • Manuele lymfedrainage

  • Compressietherapie

  • Oefentherapie

  • Ademtherapie

  • Lymftaping

Oedeem Zwolle

Herkent u deze klachten, blijf er niet mee rond lopen.
Wilt u overleg met een van onze specialisten? Bel 088 – 1719 000.