Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Schüssler celzouten

Cellulaire zouten, ook wel celzouten, zijn natuurlijke mineralen die voorkomen in het menselijk lichaam. Deze mineralen zitten in cellen en hebben een belangrijke rol in de stofwisseling van het menselijk lichaam. Bij elk proces binnen het menselijk lichaam zijn de zouten nodig. Elk levend wezen is hierdoor afhankelijk van een evenwichtige inname en uitgave van mineralen.

 

Mineralen binnenkrijgen

Het grootste deel van deze mineralen die we via voeding binnen krijgen wordt in de spijsvertering dermate verkleind dat het mogelijk is om op celniveau in te zetten. Hiermee wordt bedoelt dat het mogelijk is om extra Schüssler celzouten in te nemen in een andere vorm. Deze celzouten zijn voor het zelf genezen van het menselijk lichaam cruciaal. In de Schüssler celzouten zitten vergelijkbare minerale zouten zoals degene die in lichaamscellen voorkomen. Deze celzouten zijn vernoemd naar Dr Schüssler (1821-1898). Dit komt omdat hij deze ‘celzout therapie’ ontdekte en ontwikkelde.

  

Celzouten innemen

Als er een balansverstoring in de natuurlijk mineralen voorkomt dan is het handig om deze aan te vullen met de Schüssler celzouten in een andere vorm  aangezien deze mineralen erg belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Een balansverstoring of tekortkoming van mineralen kun je herkennen aan veel verschillende dingen. Denk hierbij aan:

–       Veel moe zijn

–       Conditionele achteruitgang

–       Lastig kunnen ontspannen

–       Gestrest zijn

–       Moeilijker/slechter slapen

–       Snel van slag zijn

–       Opladen en herstellen lukt niet volledig

De celzouten zullen niet direct het tekort aan mineralen in het lichaam aanvullen. De celzouten zijn werkstoffen die vergelijkbaar zijn aan de werkzame stoffen rondom de menselijke cellen. De celzouten zorgen ervoor dat de ordening van de menselijke cellen weer worden herstelt. Als de cel en zijn omgeving dit herstelproces heeft doorgemaakt zullen de cellen weer uit zichzelf de opname en verwerking van de mineralen gaan regelen. De celzouten vullen het tekort aan mineralen dus niet aan maar herstellen de cellen die dit normaal gesproken zouden doen.

https://www.celzouten.eu/categorie/schussler-celzouten/