Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Slangenboor voor hout

De slangenboor: Perfect voor diepe gaten

Slangenboor voor hout.

Slangenboren zijn uitermate geschikt voor het verspanen van materiaal in een dikke houten balk. Deze houtboren zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes. De meest gangbare lengtes zijn 230mm, 320mm, 460mm en 620mm. Voor elke lengte zijn er verschillende diameters beschikbaar. Door de spiraalvorm die als een slang om de boor heen zit wordt het verspaande materiaal goed afgevoerd langs de boor. Door de schroefvormige kop die op een slangenboor zit, is het mogelijk uw te boren gat heel precies te centreren op de juiste plek. Zo kunt u uw project met een hoge precisie afronden. Ook is het oppervlak van het geboorde gat heel glad door de centrische slangenvorm van de boor. De slangenboren zijn ook geschikt voor dagelijks en professioneel gebruik.

Azobe slangenboor gebruiken in hardhout.

Voor in het boren in een hard hout is er een speciale azobe slangenboor. Azobe is een voorbeeld van een hardhout die een van de hardere is in zijn categorie. Hier komt de naam vandaan, maar de azobe slangenboor is niet alleen geschikt voor deze houtsoort. Voor elke hardhoutsoort is deze boor geschikt. Het verschil met een azobe slangenboor en een ‘gewone’ slangenboor is het materiaal waarvan de boor gemaakt is. Een azobe slangenboor is namelijk gemaakt van hoogwaardig staal. Hierdoor is deze boor sterk genoeg om ook in de harde houtsoorten een gat te boren. De meeste houtboren zijn gemaakt van snelstaal, ook wel HSS. Ook heeft de azobe slangenboor een veel grovere schroefdraad. Hierdoor kan de boor een beetje agressiever in het hout lopen. Ook heeft de azobeboor geen voorsnijder, hierdoor loopt de kop niet vol en hoeft de boor niet meermaals worden teruggetrokken tijdens het boren.

Conclusie.

Zoekt u een boor waarmee u diepe gaten kan boren met een hoge precisie dan zoekt u inderdaad naar een slangenboor. Het resultaat is een mooi glad oppervlak van het geboorde gat. Voor zowel de proffesional als de amateur zijn deze slangenboren geschikt. Er valt simpel mee te werken voor iedereen.

https://borenkopen.nl/