Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Slapeloosheid, wat is er tegen te doen?

Iedereen heeft er wel eens last van, slapeloosheid. Echter zijn er helaas ook veel mensen die hier vaak last van hebben en dus vaak slecht slapen. Door slecht slapen kunnen er nare gevolgen ontstaan voor de betreffende persoon. Mensen met slaapproblemen zijn bijvoorbeeld sneller geïrriteerd en kunnen zich vaak minder goed concentreren. Ook is het mogelijk dat er vaker problemen zijn met het geheugen en hebben deze mensen vaak een mindere weerstand. Hierdoor liggen er ook ziektes en andere lichamelijke ongemakken op de loer. Daarom is het noodzakelijk om dit probleem aan te pakken. Probeer achter de oorzaak van de slapeloosheid te komen. Want pas dan kun je er echt wat aan gaan doen en het probleem aanpakken. Heb jij ook last van slapeloosheid? Zoek dan de oorzaak van het probleem of schakel de hulp van Slaapwijzer.net in!

Slaapmiddelen tegen slapeloosheid

Wanneer je last hebt van slapeloosheid kan het zijn dat je slaapmiddelen krijgt voorgeschreven. Hier gaat het dan om benzodiazepines, dit is de naam van een grote groep slaap- en kalmerende middelen. Dankzij benzodiazepines kun je jouw slaap verbeteren, maar er zitten ook zeker nadelen aan. Want jouw slaapproblemen hebben vaak onderliggende oorzaken, zowel psychisch of lichamelijk, die niet verholpen worden door benzodiazepines. Daarnaast moet je er ook voor waken dat je lichaam niet afhankelijk wordt van de slaapmiddelen. Daarom moet je, wanneer je benzodiazepines gebruikt, dit niet dagelijks innemen. Ook zal dit altijd in goed overleg moeten gaan met jouw (huis)arts. Daardoor kun je de benzodiazepines niet zomaar verkrijgen in Nederland en heb je een doktersrecept nodig. 

Slaapwijzer.net helpt jou beter slapen!

Uiteindelijk heeft de slapeloosheid vaak andere onderliggende oorzaken. Zoals gezegd kunnen dit lichamelijke of psychische dingen zijn. Wanneer je de oorzaken van slecht slapen wilt verhelpen, dan kun je de hulp inschakelen van Slaapwijzer.net. Samen met Slaapwijzer wordt er gekeken naar de echte oorzaken van de slaapproblemen. Hiervoor zijn dus geen slaapmiddelen als benzodiazepines voor nodig, maar wordt de kern van het probleem opgezocht. Daarnaast wordt er op de website Slaapwijzer.net ook veel informatie gedeeld over slapeloosheid en is er ook een gratis e-book beschikbaar. Hierdoor kan het wellicht makkelijker worden om zelf de oorzaken van jouw slaapproblemen op te sporen. Heb jij last van slapeloosheid? Schakel dan de hulp van Slaapwijzer.net in! Dit kan door middel van de aangeboden informatie of neem contact op en laat hen jou helpen!