Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Snel reageren op een inbraak

Heb je al eens een inbraak meegemaakt? Als bij jou of iemand in je buurt al eens is ingebroken, dan weet je hoe heftig dat kan zijn. Je vertrouwde omgeving is helemaal overhoop gehaald, maar ook emotioneel kan alles even door de war liggen. Er ontbreekt namelijk opeens een veilige plek, iets dat je hopelijk niet vaak in je leven mee zult maken. Mensen hebben, zoals alle dieren, een veilige plek nodig om goed te kunnen overleven. Dat is, naast de politie bellen, dus ook één van de eerste dingen die je iemand bij wie is ingebroken aan moet bieden.

Thuis slapen? Meestal niet

Voor de één kan het ontnuchterend werken om thuis te slapen nadat er een inbraak is geweest. Deze personen willen vaak meteen het heft in eigen handen nemen en de macht over hun kasteeltje terugkrijgen. Door thuis te blijven krijgen ze juist het gevoel dat ze het weer voor het zeggen hebben en ebt de angst weg. Andere mensen worden panisch van thuis blijven, en zij hebben echt even een plek nodig bij iemand die ze vertrouwen.

Slotenmaker Venlo

Naast een slachtoffer mentaal geruststellen, moet ook de leefomgeving meteen worden veiliggesteld. Meestal is een slot geforceerd en moet dit per direct vervangen worden. Dat doe je door lokaal naar een slotenmaker te zoeken zoals slotenmaker Venlo. Het maakt daarnaast niet zoveel uit welke slotenmaker Venlo dat is, maar het herstellen van de omgeving is topprioriteit.

Inventarisatie

Als alles opnieuw beveiligd is moeten alle betrokken instanties worden gebeld. Met de politie samen word bekeken wat er allemaal ontbreekt en dit kan worden doorgegeven aan de verzekering. Verder zijn er mogelijk de woningbouwvereniging, huurbazen, noem het maar op. Als alle instanties (en mogelijk familie ter support) gecontacteerd zijn dan kan het speurwerk ook beginnen.

Speuren

Misschien kan jij zelf nuttige informatie geven aan de politie. Heb je de afgelopen weken iets raars gezien rond je huis? Kunnen de buren je misschien meer vertellen omdat ze iets hebben gehoord? Ook is het slim om te kijken waar in de buurt camera’s hangen zodat de bewakingsbeelden kunnen worden bekeken. Des te sneller de juiste hints binnen zijn, des te groter de pakkans. Als je zelf te overrompeld ben, vertrouw dan de politie, maar als je zelf wel mee kunt denken, doe dat dan!

https://slotenmaker112.nl/slotenmaker-venlo/