Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Stoelmassage voorkomt (werk)stress

Een stoelmassage is zoals het woord al zegt: een massage terwijl je zit op een stoel. Dat is geen stoel die je bij de eettafel of bij de TV hebt staan, maar een speciale massagestoel. Een professionele masseur gaat je behandelen, waarna je je weer als herboren voelt. Helemaal ontspannen. Zo’n stoelmassage is een ideale en natuurlijke manier om je (werk)stress te doen afnemen.

 

Stress kan zich niet verder door stoelmassage

Stress is voor niemand leuk. En als dat eventjes is omdat u een taak moet afronden – prima. Maar als stress langer duurt kun je er echt ziek van worden. Thuis zitten is dan ook niet zo bevorderlijk en je kunt je ook nog eens niet nuttig voelen tegenover je werkgever. Kortom: ellende. Nou komt die ellende niet zomaar op één dag aanzetten, maar je voelt de bui wel steeds meer hangen. Om te voorkomen dat de bui echt met bakken naar beneden komt en je overspoelt met die stress, is een stoelmassage een aanrader. Het kan bij je thuis maar veel bedrijven kiezen er ook voor om een stoelmassage op te nemen in de arbeidsvoorwaarden.

Massage in twee gedeeltes

Een stoelmassage bestaat uit twee gedeeltes: het eerste gedeelte is echt gericht op de ontspanning en is heel rustgevend. Zo ontspannend en rustgevend dat je ter plekke zo een dutje zou willen doen. Het tweede gedeelte is bedoeld om je weer op te peppen. Zo kun je weer vol motivatie aan je werk of verder met je dag. De hele stoelmassage duurt zo’n 15 tot 20 minuten.

 

Effecten voor je lichaam

De effecten van een stoelmassage zijn dus minder stress, meer energie en meer productiviteit. Dat komt doordat de massage zeer goed is voor de doorbloeding van je lichaam. Doordat het bloed beter gaat stromen, kunnen de afvalstoffen ook sneller worden afgevoerd. Dat maakt dat veruit alle mensen zich daarna duidelijk beter voelen. Ze voelen een duidelijke vermindering van nek- en schouderklachten (door RSI, maar stress kan ook op je spieren slaan) en zijn energieker.

 

Wanneer een stoelmassage?

Heb je baan waarbij je langdurig in dezelfde houding moet werken? Bijvoorbeeld op kantoor of waarbij u veel tijd doorbrengt in de auto of vrachtwagen? Dan is zo’n fijne stoelmassage zeker een aanrader. Maar ook als je dagelijks veel fysiek verricht op je werk of privé, is een stoelmassage echt fijn voor je lichaam. Naast geestelijke klachten als stress, voorkomt het ook lichamelijke klachten als gevolg van overbelasting.

 

Maar los van deze beroepen, is een stoelmassage eigenlijk gewoon goed en fijn voor iedereen. Ben je zwanger of wil je dat worden? Dan wordt een dergelijke massage juist afgeraden. Bespreek ook altijd je medische klachten met je masseur. Hij of zij zal er je ook naar vragen.

 

https://www.massagewerkfriesland.nl/stoelmassage/